eNajdi.si     Mali oglasi
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

NoviceZaradi žaljive upodobitve Erdogana na vojaških vajah Nata Turčija umika svoje vojake
RTV SLO  - Svet - (pred 1 uro in 4 minutami)
Turčija umika 40 svojih vojakov iz vojaške vaje zveze Nato na Norveškem, kjer so na žaljiv način upodobili turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana in ustanovitelja moderne Turčije Mustafo . . .

Imenovanje malo po enem, malo po drugem postopku
Delo  - Kronika - (pred 1 uro in 19 minutami)
Kategorija: Kronika Fri, 17 Nov 2017 18:00:00 +0100

Ljubljana - Po večkrat preloženem naroku se je na ljubljanskem okrajnem sodišču začelo sojenje Zvonku Fišerju, nekdanjemu generalnemu državnemu tožilcu, ki je skupaj z Alešem Zalarjem, nekdanjim ministrom za pravosodje, obtožen, da je pri imenovanju Boštjana Škrleca za generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva zlorabil svoj položaj. »Krivde ne priznavam,« je dejal Zvonko Fišer na sodišču, kjer zaradi obveznosti v tujini ni bilo Aleša Zalarja. Ta je v izjavi za javnost zagotovil, da se te dni vrača v Slovenijo in da se bo postopka udeležil takoj, ko bodo za to izpolnjeni zakoniti pogoji. Sojenje bo, je razložila sodnica Tadeja Borinc Zebič, zaradi smotrnosti združeno oziroma, če bo potrebno, ločeno. Tožilstvo Zvonku Fišerju očita, da je kot uradna oseba 7. februarja 2012 sprejel sklep, s katerim je ustavil natečaj za imenovanje generalnega direktorja vrhovnega ...


Kriza je za nami, SDS bi znižal DDV: 'Ljudem smo obljubili, da gre za začasen ukrep'
24ur  - Gospodarstvo - (pred 1 uro in 26 minutami)
Ob največji eskalaciji krize se je (predvsem z namenom, da gre za začasen ukrep) splošna stopnja DDV povišala z 20 na 22 odstotkov, nižja pa z 8,5 na 9,5 odstotka. "Vlada Mira Cerarja je to rešitev sprejela kot trajno. Obljubili smo ljudem, da je to začasen ukrep za dve leti in to obljubo držimo," pravijo v SDS in predlagajo, da se stopnje sedaj, ko ni več krize, povrnejo na predkrizno raven.

VIDEO: Kopitar po novem peti najboljši strelec kraljev vseh časov, naslednja 'tarča'? Legendarni Gretzky
24ur  - Hokej - (pred 1 uro in 26 minutami)
Čeprav so hokejisti Los Angelesa izgubili zadnje štiri tekme in so padli v hudo rezultatsko krizo, pa enako ne moremo reči za najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Hrušičan je namreč dosegel že 23. točko v letošnji sezoni in je trenutno osmi najboljši strelec lige. S podajo na zadnji tekmi proti Bostonu, pa je tudi napredoval na klubski lestvici strelcev.

Puigdemont bo danes zaslišan v Belgiji
Delo  - Evropa - (pred 1 uro in 26 minutami)
Kategorija: Evropa Fri, 17 Nov 2017 17:53:00 +0100

Bruselj – Potem ko je madridsko višje sodišče za odstavljenega predsednika katalonske vlade Carlesa Puigdemonta in še štiri ministre pred dvema tednoma izdalo evropski zaporni nalog, je peterico danes zaslišal belgijski sodnik in odločal o njihovi izročitvi španskemu pravodsoju. Ali bo sodišče ugodilo zahtevi belgijskega tožilstva in odredilo izročitev, po poročanju tujih medijev še ne bo znano danes. Obramba bo imela priložnost za zagovor na naslednji obravnavi, ki bo 4. decembra, je po poročanju AFP dejal eden od odvetnikov Christophe Marchand. Sodnik naj bi dokončno odločitev sprejel nekaj dni po tem, poroča belgijski dnevnik Le Soir. V skladu z belgijsko zakonodajo je treba o evropskem pripornem nalogu sicer odločiti v 60 dneh. Evropski zaporni nalog je bil za Carlesa Pugdemonta, Meritxell Borràs, Antonija Comína, Claro Ponsatí in Meritxell Serreto izdan zaradi upora, ...


Belgijsko tožilstvo zahteva izročitev Puigdemonta Španiji
24ur  - Svet - (pred 1 uro in 27 minutami)
Belgijsko tožilstvo je na zaslišanju odstavljenega katalonskega predsednika vlade Carlesa Puigdemonta zahtevalo njegovo izročitev Španiji. Obramba bo imela priložnost za zagovor na naslednji obravnavi, ki bo 4. decembra, sodnik pa naj bi naj bi dokončno odločitev sprejel nekaj dni po tem.

Roger Federer se bo v polfinalu pomeril z Goffinom
24ur  - Drugi športi - (pred 1 uro in 29 minutami)
Švicarski teniški igralec Roger Federer, zmagovalec 19 turnirjev za grand slam se bo v polfinalu zaključnega turnirja ATP v Londonu pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom. Slednji je namreč s 6:4 in 6:1 ugnal Dominica Thiema.

Nove okvare na preplačanem šestem bloku Teša
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 uro in 35 minutami)
V javnosti je zaokrožila informacija, da šesti blok šoštanjske termoelektrarne pred kratkim ni bil 12 dni ustavljen le zaradi preverjanja garancijskega popravila, temveč tudi zaradi novoodkrite . . .

VIDEO: Mariborski kriminalisti v preiskavi trgovine z ljudmi ovadili devet fizičnih in eno pravno osebo
24ur  - Črna kronika - (pred 1 uro in 40 minutami)
Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo suma trgovine z ljudmi, ki je bila v prvi vrsti povezana predvsem s prostitucijo in v kateri so sodelovali tudi z avstrijskimi varnostnimi organi. Identificirali so 56 žrtev kaznivega dejanja, ovadili pa devet fizičnih in eno pravno osebo.

V MGL-ju premiera Fassbinderjevega razumevanja demokracije skozi oči vesoljke
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 uro in 41 minutami)
Na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) bodo drevi krstno uprizorili dramo Rainerja Wernerja Fassbinderja Kri na mačjem vratu v režiji Ivane Djilas.

Foto: Zvezdniki svetovnega kova med nemško družabno smetano
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 uro in 58 minutami)
V Berlinu so podelili medijske nagrade bambi, ki veljajo za nemško različico oskarjev, na letošnji podelitvi pa niso manjkali niti svetovno znani obrazi.

Čehi že našli ’rešitev’ za krizo na Rujevici, Kek napoveduje ognjemet
24ur  - Nogomet - (pred 1 uro in 59 minutami)
Potem ko so tuji mediji na riješki prestol že posadili češkega trenerja so se na govorice odzvali tudi pri aktualnem hrvaškem prvaku, kjer so se že naveličali lažnih natolcevanj. Sit jih je tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki bo že na prihodnji tekmi skušal poskrbeti za zmagoslavno iskrenje na Rujevici.

Kultni Martin Scorsese praznuje 75 let
24ur  - Film/TV - (pred 2 urama in 2 minutama)
Ameriški režiser Martin Scorsese filme snema že pet desetletij. Avtor filmov Taksist, Pobesneli bik, Dobri fantje, Kazino in še kupa drugih, praznuje 75 let. In snema naprej. Menda od septembra ponovno snema nov gangsterski film z Robertom de Nirom.

Za dobiček izkoriščali socialno in ekonomsko stisko deklet, devet ovadenih
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 2 urama in 5 minutami)
Na podlagi akcije, v okviru katere so kriminalisti pred dnevi izvedli vrsto hišnih preiskav na širšem območju Maribora, je bilo identificiranih 56 žrtev trgovine z ljudmi.

Delničarji Gorenja stiskajo zanko okoli Bobinca
Delo  - Podjetja - (pred 2 urama in 10 minutami)
Kategorija: Podjetja Fri, 17 Nov 2017 17:09:00 +0100

Ljubljana – Nedržavni delničarji Gorenja so vse bolj nezadovoljni s poslovanjem družbe in z njeno upravo, ki jo vodi Franjo Bobinac. Potem ko so septembra na to opozorili mali delničarji, zdaj nizozemski lastnik zahteva zamenjavo dveh članov nazornega sveta, Marka Voljča in Uroša Slavinca. Philip Alexander Sluiter v imenu delničarja Home Products Europe, ki ima pet odstotkov delnic Gorenja, zahteva sklic skupščine, na kateri bi lastniki odločali o odpoklicu prvega nadzornika Gorenja Marka Voljča in člana Uroša Slavinca. Namesto njiju predlaga sebe - sedel je že v upravi Gorenja in kasneje še nominacijski komisiji - in Roberta Lična. »Nad tričetrtletnimi rezultati Gorenja sem bil šokiran, saj so zelo slabi in to v dobrih gospodarskih okoliščinah,« je za Delo povedal Sluiter. Pojasnil je, da je podpiral sedanje vodstvo družbe pod pogojem, da bodo njihovi ...


VIDEO: Roboti vse bolj dovršeni: Atlas brez težav naredi salto 
24ur  - Znanost in tehnologija - (pred 2 urama in 15 minutami)
Številni se (bolj ali manj) bojijo robotov (in umetne inteligence), ki bi lahko človeštvu zadali tudi smrtonosni udarec. No, zagotovo ni nič kaj prijeten občutek ob ogledu Atlasa, ki postaja vse bolj dovršen in sposoben vse več trikov. 

Zoper piransko sodnico, ki je svojo hišo zgradila na črno, stekel disciplinski postopek
24ur  - Slovenija - (pred 2 urama in 17 minutami)
Disciplinski tožilec na vrhovnem sodišču je zoper sodnico Tino Benčič, katere hiša naj bi bila črna gradnja, uvedel disciplinski postopek. Razpisana bo disciplinska obravnava z enim ali več naroki, nato pa bo sprejeta odločitev, ali je sodnica kršila zakon o sodniški službi.

V ponedeljek ustna obravnava mnenja o učinkovitosti sanacije Tojnice
Delo  - Okolje - (pred 2 urama in 19 minutami)
Kategorija: Okolje Fri, 17 Nov 2017 17:00:00 +0100

V ponedeljek ob 9. uri bo na sedežu Agencije RS za okolje (Arso) v Ljubljani ustna obravnava izvedenskega mnenja o sanaciji okoljske škode na Tojnici zaradi požara v Kemisu. Arso se je za naročilo strokovnega mnenja odločil zaradi nasprotujočih si trditev o ustreznosti in učinkovitosti izvedene prve faze sanacije Tojnice. Pravno podlago za to potezo mu daje 154. člen Zakona o upravnem postopku, ki pravi, da lahko uradna oseba, ki vodi postopek, po lastnem preudarku ali na predlog stranke razpiše ustno obravnavo vselej, kadar je to koristno za razjasnitev stvari. Mora pa jo razpisati v stvareh, v katerih sta udeleženi dve ali več strank z nasprotujočimi si interesi, ali kadar je potrebno opraviti ogled ali zaslišati priče ali izvedence. Za izdelavo mnenja je Arso pooblastil izvedenca biološke stroke z ljubljanske biotehniške fakultete ...


Policija z novim specialnim vozilom z vodnim topom
Delo  - Slovenija - (pred 2 urama in 21 minutami)
Kategorija: Slovenija Fri, 17 Nov 2017 16:58:00 +0100

Ministrstvo za notranje zadeve in policija sta danes prevzela specialno vozilo z vodnim topom. Uporabljali ga bodo na množičnih nasilnih demonstracijah, športnih ali drugih rizičnih prireditvah, kjer prihaja do množičnega in hujšega kršenja javnega reda, vandalizma, ogrožanja življenja ljudi in uničevanja premoženja. Policisti se za uporabo vozila ves čas usposabljajo in ga uporabijo le, če to dopuščajo z zakonom določeni pogoji in ko je to potrebno, je ob prevzemu vozila povedal Tomislav Omejec iz sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi. Vozilo ima poleg zmogljivejšega vodnega topa še videonadzorni sistem, ki omogoča zagotavljanje varnosti vozilu in višji standard pri dokazovanju kaznivih dejanj v množici. Ima zmogljiv megafon, ki se uporablja za dajanje navodil množici, da se izogne uporabi tega prisilnega sredstva. Poleg tega omogoča uporabo obarvanega vodnega curka, kar je v pomoč ...


Hamov 3p v vzdušju pristnega bluesovskega hrepenenja
24ur  - Glasba - (pred 2 urama in 24 minutami)
Najbolj cvetoči in prodorni blues rockerji Hamo & Tribute 2 Love so pred navdušeno in napolnjeno Cvetličarno predstavili svoj novi album 3p, ki so ga zdaj izdali še v nestrpno pričakovani digitalno-zgoščeni obliki.

Triglav z manjšim dobičkom in višjo premijo
Delo  - Podjetja - (pred 2 urama in 46 minutami)
Kategorija: Podjetja Fri, 17 Nov 2017 16:33:00 +0100

Ljubljana – Skupina Triglav je ustvarila v prvih devetih mesecih za 52,3 milijona evrov čistega dobička, kar je za dva odstotka manj kakor v enakem obdobju lani, čeprav je zbrala za dobrih 777,1 milijona evro obračunane kosmate premije, kar pa je za osem odstotkov več kakor lani. Najbolj uspešni so bili pri zdravstvenih zavarovanjih, ki so zrasla za 14 odstotkov, pri premoženjskih je bila rast osemodstotna, še najmanj pa pri življenjskih, in sicer štiriodstotna. Obračunanih kosmatih škod so imeli v prvih devetih mesecih za 467,4 milijona evrov, kar je za 5 odsotkov več kakor lani. Samo matična Zavarovalnica Triglav je v obravnavanem obdobju zbrala za 488 milijonov evrov obračunane kosmate premije, šest odstotkov več kakor v prvih devetih mesecih lani, obračunane kosmate škode je bilo za dobrih 300 milijonov evrov, kar je za štiri ...


Nemška koalicijska pogajanja: stranke ne najdejo kompromisa glede priseljevanja in podnebja
RTV SLO  - Svet - (pred 2 urama in 53 minutami)
Zadnji krog uvodnih koalicijskih pogajanj v Nemčiji je trajal kar 15 ur, a ta še zmeraj niso končana.

Romun prevažal 13 tujcev, Hrvat pa 30
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 2 urama in 56 minutami)
Ljutomerski policisti so v kombiju hrvaškega državljana odkrili 30 tujcev, kar je že drugi odkriti primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu.

Thiem odlično začel in obupno nadaljeval
RTV SLO  - Šport - (pred 2 urama in 56 minutami)
Dominic Thiem je na teniškem mastersu v Londonu proti Davidu Goffinu v prvem nizu povedel s 3:0, nato pa do konca dobil samo še dve igri, tako da se je v polfinale tega elitnega turnirja prvič . . .

Drevi premiera plesne predstave Sen plesne noči
RTV SLO  - Kultura - (pred 3 urami in 11 minutami)
V Novem mesto bo drevi premierno na sporedu plesna predstava Sen plesne noči plesalca in koreografa Gregorja Luštka, ki je napovedal, da bo šlo za predstavo "med resničnostjo in sanjami".

Križišče Jakčeve in Kandijske ulice preurejajo v krožišče
Delo  - Slovenija - (pred 3 urami in 19 minutami)
Kategorija: Slovenija Fri, 17 Nov 2017 16:00:00 +0100

Novo mesto – Gradbinci nameravajo do konca tega tedna vendarle postaviti plastično krožišče na sedanjem križišču Kandijske in Jakčeve ulice, kar pomeni, da bodo lahko vozniki svoje jeklene konjičke pripeljali na parkirišče tudi po cesti iz Žabje vasi, kar jim je bilo doslej onemogočeno. Zaradi obnove Glavnega trga je promet skozi staro mestno jedro onemogočen. Zato je novomeška občina za nadomestno parkirišče določila makadamsko zemljišče v Kandiji, ki pa ni bilo dostopno za voznike, ki so pripeljali iz Žabje vasi in želeli tam parkirati, saj jim je prometna signalizacija to preprečevala. V začetku prihodnjega tedna pa bo vse drugače. Z novomeške občine so namreč sporočili, da bodo z naložbo izboljšali pretočnost tega odseka v jutranji in popoldanski prometni konici ter omogočili voznikom večsmerni izvoz iz kandijskega parkirišča. Zaradi večje pretočnosti prometa križišče spreminjajo ...


Srebrni olimpijki ponudili plačo, manjšo od pokojnine njene babice
RTV SLO  - Šport - (pred 3 urami in 26 minutami)
Sara Isaković je po plavalni karieri zelo uspešna tudi v znanosti, te dni je bila v Sloveniji, kjer je delila svoje izkušnje o tem, kaj se dogaja v možganih, ko treniraš čuječnost.

Abass: Žogo poskušam imeti vseskozi na očeh
RTV SLO  - Šport - (pred 3 urami in 30 minutami)
Issah Abass je na pokalnem derbiju prejšnji teden načel mrežo Maribora, na drevišnjem prvenstvenem derbiju pa bo prvič po več kot dveh mesecih začel tekmo v Prvi ligi TS.

Foto: Kdo je najbolj simpatična najstnica v Sloveniji?
RTV SLO  - Zabava - (pred 3 urami in 32 minutami)
V četrtek je v Ljubljani potekala najstniška zabava leta, kjer so s pomočjo strokovne komisije izbrali top najstnico.

EU razglasila evropski steber socialnih pravic
Delo  - Evropa - (pred 3 urami in 38 minutami)
Kategorija: Evropa Fri, 17 Nov 2017 15:41:00 +0100

Bruselj/Göteborg – »Čas je, da se postavi ljudi na prvo mesto,« je poudaril gostitelj socialnega vrha EU, švedski premier Stefan Löfven, saj je to po njegovih besedah »absolutno nujno za legitimnost EU« in za povrnitev zaupanja ljudi, ki ga je močno omajala finančna kriza. »Združeni stojimo, razdruženi pademo,« je še dodal Löfven, ki je bil, preden je postal vodja švedskih socialdemokratov, varilec in vodja švedskega sindikata. Pobudnik socialnega vrha, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, je izpostavil, da je gostil prejšnji socialni vrh pred dvajsetimi leti v Luksemburgu. Evropa je bila vselej socialni projekt Navkljub dejstvu, da se tokratni vrh sooča s kritikami, da bo slišati veliko lepih besed, ki pa ne bodo imele nikakršnega učinka, so udeleženci srečanja razglasili evropski steber socialnih pravic z dvajsetimi načeli. Listino so podpisali predsednik Evropske komisije Juncker, ...


Zadnji žebelj v krsto običajnih avtomobilov
RTV SLO  - Zabava - (pred 4 urami in 0 minutami)
Elonu Musku je znova uspelo presenetiti svet. Na predstavitvi prvega Teslinega tovornjaka je namreč razkril tudi novi roadster z osupljivimi zmogljivostmi. Proizvajati ga bodo začeli leta 2020.

Novi policijski orjak za milijon evrov
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 4 urami in 1 minuto)
Podjetje Rosenbauer je danes policijo predalo novo vozilo oziroma vodni top, za katerega so razpis objavili v avgusta lani.

Od rolkanja do profesionalnega skejtanja
Delo  - Nedelo - (pred 4 urami in 19 minutami)
Kategorija: Nedelo Fri, 17 Nov 2017 15:00:00 +0100

Kar je nastalo kot zabava kalifornijskih surferjev nekje v 50. letih prejšnjega stoletja, je zdaj množična dejavnost, s katero se po vsem svetu ukvarja več kot 15 milijonov aktivnih skejterjev. Med približno tisočerico Slovencev, ki jim je skejt najboljši prijatelj, je mladi Timotej Lampe Ignjić edini, ki se je na deski s koleščki zapeljal v profesionalne vode. Od leta 2009 je nanizal vrsto lovorik v tej sicer mladi športni panogi, ki je bila lani sprejeta tudi v družino olimpijskih športov. Leta 2020 bodo entuziasti z vsega sveta prvič pognali svoje deske po olimpijskih poligonih v Tokiu. Med njimi bo zelo verjetno tudi zdaj 25-letni Ljubljančan, ki se je pravkar vrnil z zadnje tekme svetovnega pokala na Kitajskem, po kateri je letošnjo sezono končal kot peti na svetu. Skejtanje je tako eksploziven ...


Dobitnik Cervantesove nagrade je Sergio Ramirez
RTV SLO  - Kultura - (pred 4 urami in 29 minutami)
Cervantesovo nagrado, najprestižnejše priznanje za literaturo v španskem jeziku, letos prejme nikaragovski literat in borec za človekove pravice Sergio Ramirez, ki svojo domovino časti na najvišji . . .

Japonski varuh konkurence preiskal prostore Airbnb
Delo  - Podjetja - (pred 5 urami in 16 minutami)
Kategorija: Podjetja Fri, 17 Nov 2017 14:03:00 +0100

Tokio – Japonski varuh konkurence je preiskal prostore podjetja Airbnb v tej državi. Podjetje je menda od uporabnikov zahtevalo podpis pogodbe, s katero bi se ti zavezali k ekskluzivnemu sodelovanju s podjetjem in prekinitvi sodelovanja z drugimi agencijami. V Airbnb so očitke zavrnili in poudarili, da v preiskavi sodelujejo z oblastmi. Prostore Airbnb Japan so danes obiskali inšpektorji, s katerimi sodelujemo v preiskavi, sporočilo podjetja povzema francoska tiskovna agencija AFP. Kot so še izpostavili, Airbnb od gostiteljev ali partnerjev podjetja ne zahteva, da nepremičnine oddajajo ekskluzivno prek njihove spletne strani, zato bodo tesno sodelovali s preiskovalci in odgovorili na njihova morebitna vprašanja. V uradu varuha zadeve niso želeli komentirati, saj, kot so pojasnili, ne razpravljajo o preiskavah, ki so v teku. Spletna platforma Airbnb lastnikom nepremičnin omogoča kratkotrajno oddajo domov v najem in ...


Uresničevalec sanj
Delo  - Kult - (pred 5 urami in 19 minutami)
Kategorija: Kult Fri, 17 Nov 2017 14:00:00 +0100

»Sanjalec, ki so mu sanje zlezle v roke, on pa jih je začel pri priči uresničevati,« je Augusta Rodina (1840–1917) označil Rainer Maria Rilke, nekaj časa njegov osebni tajnik in pisec njegove biografije. Umrl je 17. novembra 1917; v zadnjem obdobju pred smrtjo mu je duh opešal in izgubil je občutek za okolico. Ni več ustvarjal in tudi vilo v Meudonu na obrobju Pariza je redko zapuščal, privoščil si je le kratke sprehode. Francoska oblast se v času, ki ga je zaznamovala prva svetovna vojna, ni odločila za državni pokop slavnega umetnika, a je že dve leti zatem v pariški palači Hôtel Biron, kjer je imel atelje, javnosti odprl vrata Musée Rodin. Omogočil je ogled mojstrovin, ki jih je umetnik leto pred smrtjo doniral državi. Poljub, okoli 1882. Foto: Musée Rodin Rodin je ...


Györkös Žnidarjeva: Politični prostor je izgubil kompas
Delo  - Politika - (pred 5 urami in 30 minutami)
Kategorija: Politika Fri, 17 Nov 2017 13:49:00 +0100

Ljubljana - Slovenski politični prostor je verjetno izgubil kompas, saj politični vrh, med njimi nekateri poslanci in ministri, pozivajo k nespoštovanju avtoritete sodišč in javno problematizirajo zakonito delo organov ministrstva za notranje zadeve, kar so potrdila vsa sodišča. Čeprav Vesna Györkös Žnidar razume, da se približujejo volitve in z njo nervoza, to ne pomeni, da Slovenija ni dolžna na svojem teritoriju izvajati oblasti. Prepričana je, da bi najvišji predstavniki države to morali vedeti, saj se nihče nima pravice postaviti nad avtoriteto neodvisnih in nepristranskih sodišč. Shamieh je predmet političnih zlorab Ministrica se pridružuje ocenam, da je sirski državljan Ahmad Shamieh predmet političnih zlorab »tistih, ki so dajali lažne obljube v času, ko so postopki pred sodnimi inštancami še potekali, kljub temu, da so vedeli ali pa bi morali vedeti, da se zanj zadeve ...


Krim z novimi taktičnimi rešitvami po nov par točk
RTV SLO  - Šport - (pred 5 urami in 40 minutami)
Rokometašice Krima bodo v nedeljo ob 15. 10 gostovale pri danskem Nykoebingu. Obe ekipi sta že uvrščeni naprej, a je dvoboj zaradi prenosa točk v drugi del vseeno zelo pomemben.

"Vsi na krov" - na Evroviziji 2018 rekordnih 43 držav
RTV SLO  - Zabava - (pred 5 urami in 45 minutami)
Na Evroviziji 2018 v Lizboni, katere slogan je Vsi na krov, se bo za lovoriko najboljšega potegovalo 43 držav, in ne 42, kot so sprva napovedali.

Bog masakra, igra, v kateri Yasmine Reza upodablja "mentalno sliko naše družbe"
RTV SLO  - Kultura - (pred 5 urami in 51 minutami)
Mariborska Drama na Malem odru drevi premierno uprizarja besedilo ene najvidnejših francoskih sodobnih komediografinj Yasmine Reza Bog masakra.

"Šami je predmet političnih zlorab tistih, ki so dajali lažne obljube"
RTV SLO  - Slovenija - (pred 6 urami in 6 minutami)
Ministrica za notranje zadeve glede primera Šami meni, da je slovenski politični prostor verjetno izgubil kompas, saj politični vrh, med njimi nekateri poslanci in ministri, pozivajo k nespoštovanju . . .

Ilka Štuhec
RTV SLO  - Šport - (pred 6 urami in 33 minutami)
Neprijetno je. Zelo neprijetno. Tekme so se začele in vedela sem, da v Söldnu ne bom nastopila, v Leviju pa bi. Nikakor ni bila šala, ko sem rekla, da se pripravljamo za tja. Res ni 'fajn'.

SDS želi vrniti DDV na predkrizno raven
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 6 urami in 35 minutami)
Poslanci SDS-a so v parlamentarno obravnavo vložili predlog novele zakona o davku na dodano vrednost (DDV), s katerim želijo stopnje DDV-ja vrniti na predkrizno raven, na 20 oz. 8,5 odstotka.

Erika Meijsa vzela prometna nesreča
Delo  - Drugi športi - (pred 6 urami in 56 minutami)
Kategorija: Drugi športi Fri, 17 Nov 2017 12:23:00 +0100

Bonn - Svet badmintona žaluje za izgubo vrhunskega nizozemskega igralca Erika Meijsa, ki se je smrtno ponesrečil v prometni nezgodi v Nemčiji. Šestindvajsetletnik je bil, kljub mladosti, že vrsto let v vrhu evropskega badmintona, redno je nastopal na svetovnih prvenstvih, bil lanski državni prvak in drugi najvišje uvrščeni Nizozemec na svetovni jakostni lestvici - nazadnje je zasedal 76. mesto. »Pretreseni in osupli smo ob izgubi tako izjemne osebe. Njegovemu dekletu, družini in prijateljem izrekamo najgloblje sožalje in smo v mislih z njimi,« je zapisal prvi mož bundeslige Maximilian Schneider, odzvali so se tudi že v Evropski badmintonski zvezi. Nesrečnik iz Zoetermeerja je zmagal na številnih turnirjih, tudi v Sloveniji. Do nezgode je prišlo, ko se je vračal s treninga pri klubskem delodajalcu Beuelu, v zastoju pa je v njegovo vozilo trčil tovornjak. ...


Foto: Policija ima nov vodni top
RTV SLO  - Slovenija - (pred 7 urami in 1 minuto)
Ministrstvo za notranje zadeve in policija sta prevzela specialno vozilo z vodnim topom.

Jana Kolarič: Vsi predsednikovi sonetje
RTV SLO  - Kultura - (pred 7 urami in 7 minutami)
V Mariboru rojena Jana Kolarič je diplomirala iz filmske in televizijske režije.

Evropejci na vrhu statistike NBA? To je uspelo Marku Miliču
RTV SLO  - Šport - (pred 7 urami in 19 minutami)
Dominantne predstave Giannisa Antetokounmpa in Kristapsa Porzingisa soj luči v Ligi NBA spet obračata v evropske igralce.

Dubioza kolektiv - rumeno črna glasbena tranzicija
Delo  - Glasba - (pred 7 urami in 19 minutami)
Kategorija: Glasba Fri, 17 Nov 2017 12:00:00 +0100

V okviru Kurzschluss večerov je sinoči v koncertno dokaj neprimerni dvorani Kocka na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, bosansko-hercegovsko-prekmurska zasedba Dubioza kolektiv predstavila nov studijski album Pjesmice za djecu i odrasle, ki je pravkar izšel pri založbi Menart. Glede na to, da se je organizator resnično potrudil in to plastično skladišče spremenil v celo prijetno koncertno prizorišče, ki se je očitno izkopalo iz zvočne kakofonije, kakršne smo bili tam pogosto deležni, je bil sinočnji nastop veselih Bosancev v bistvu dobro opravljen test po organizacijsko zvočni plati. Zasedba je v prvem delu koncerta poskrbela za pregled uspešnic s svojih dosedanjih albumov, da bi v drugem delu skoraj v celoti lahko predstavila nove pesmi z albuma Pjesmice za djecu i odrasle, še enega albuma sarkastično-aktivistične glasbe tako značilne za to zasedbo eklektičnega glasbenega sloga. Dubioza ...


Nakup kriptovalut tudi prek SMS
Delo  - Finance - (pred 7 urami in 21 minutami)
Kategorija: Finance Fri, 17 Nov 2017 11:58:00 +0100

Ljubljana -Telekom Slovenije je v sodelovanju s ponudnikom storitve BitIns Ltd. omogočil nakup kriptovalut Bitcoin in Ethereum tudi prek sporočil SMS, uporabnik pa nakup plača s pomočjo storitve Moneta, ki omogoča brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom, so sporočili iz Telekoma. Uporabnik lahko torej po novem prek sporočila SMS kupi in z Moneto plača kupone, ki jih nato na spletnem portalu bitins.net unovči za nakup kriptovalut Bitcoin ali Ethereum. SMS nakupi so tako omogočeni vsem naročnikom na Moneto, kupone pa jemogoče kupiti tako v Sloveniji kot med gostovanjem v državah EU.  Za varnost prek dvostopenjskega postopka nakupa Nakup kriptovalut prek portala bitins.net z Moneto je, kot pojasnjujejo, hiter in enostaven, poskrbljeno je tudi za varnost, saj za dodatno varnost poskrbi dvostopenjski postopek nakupa. »Uporabnik v sporočilo SMS vpiše: Bitins in višino zneska bona (na primer za bon ...


Pesem Despacito še naprej osvaja svet, poln izkupiček na latinogrammyjih
RTV SLO  - Zabava - (pred 7 urami in 29 minutami)
Uspešnica Despacito Portoričana Luisa Fonsija je na 18. podelitvi latinskih glasbenih nagrad grammy prejela štiri zlate kipce v obliki gramofona, med drugim v kategoriji pesem leta.

Kurenti tik pred uradnim vpisom na Unescov seznam
RTV SLO  - Kultura - (pred 7 urami in 29 minutami)
Po dolgoletnih prizadevanjih naj bi avtohtoni lik kurenta oziroma koranta na Ptujskem in Dravskem polju, vključno z njegovimi tradicionalnimi običaji, decembra vendarle dočakal uraden vpis na . . .

Robert Mugabe prvič po državnem udaru v javnosti
RTV SLO  - Svet - (pred 7 urami in 43 minutami)
Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe se je prvič po vojaškem prevzemu oblasti pojavil v javnosti, saj se je v prestolnici Harare udeležil slovesnosti ob podelitvi diplom.

Odstavljeni podpredsednik se je vrnil v Zimbabve
Delo  - Globalno - (pred 7 urami in 44 minutami)
Kategorija: Globalno Fri, 17 Nov 2017 11:35:00 +0100

Harare – Vodstvo zimbabvejske vojske je v prvem javnem odzivu objavilo novico o aretacijah »kriminalcev« blizu dosedanjega predsednika Roberta Mugabeja, ki je na oblasti od leta 1980. Odziv prihaja dva dni po tem, ko je vojska obkolila stavbo parlamenta in drugih vladnih prostorov s pojasnilom, da ne gre za vojaški udar. V državo se je vrnil tudi nekdanji podpredsednik Emmerson Mnangagwa. Predsednik Mugabe je od srede v hišnem priporu, danes pa se je prvič pojavil v javnosti, in sicer je imel govor na slovesnosti ob podelitvi diplom. Kot poroča tiskovna agencija Reuters, so mu podporniki po govoru bučno zaploskali, Mugabe pa je skupaj z njimi zapel državno himno. Kot piše BBC, na prireditvi ni bilo niti njegove žene Grace Mugabe niti ministra za šolstvo Jonathana Moye. Aretirane osebe povzročile »socialno in gospodarsko ...


Spremenljivo kompresijsko razmerje tudi pri Infinitiju
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 8 urami in 7 minutami)
Pri Infinitiju se pripravljajo na predstavitev modela QX50 na salonu v Los Angelesu, ki bo kmalu na voljo tudi s povsem novim dvolitrskim štirivaljnikom s tehnologijo variabilne kompresije.

Kako sta povezana Mercedes S in letalska družba Emirates
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 8 urami in 10 minutami)
Nemški avtomobilski proizvajalec je leta 2014 povabil predstavnike Emiratesa v angleški Woburn Abbey na posebno oblikovalsko delavnico, tri leta kasneje pa je znano kako tesno sta povezana novi razred S in udobje prvega razreda v Boeingu 777-300ER.

Kvalifikacije smučarskih skokov danes ob 18.00 na MMC TV
RTV SLO  - Šport - (pred 8 urami in 19 minutami)
Dolgega čakanja je konec, danes ob 18. 00 se v Wisli s kvalifikacijami začenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Veleposlanica ZDA na Hrvaškem: Popolnoma nevtralni glede spora o slovensko-hrvaški meji
Delo  - Politika - (pred 8 urami in 37 minutami)
Kategorija: Politika Fri, 17 Nov 2017 10:42:00 +0100

Zagreb – Ameriška veleposlanica na Hrvaškem Julieta Valls Noyes je v pogovoru za današnji hrvaški Večernji list ponovila, da je stališče ZDA v primeru slovensko-hrvaškega vprašanja meje »popolnoma nevtralno«. V Washingtonu pričakujejo, da se bosta vladi Slovenije in Hrvaške pogovarjali in dosegli sporazum v sporu o meji, je dejala. »Zelo jasno smo povedali Ljubljani, Zagrebu in Bruslju, da naše stališče glede spora o meji med Hrvaško in Slovenijo temelji na popolni nevtralnosti,« je veleposlanica Valls Noyes odgovorila na vprašanje, ali je možno odgovor vodje ameriške diplomacije Rexa Tillersona slovenskemu zunanjemu ministru Karlu Erjavcu pojasniti kot podporo hrvaškim stališčem pri zavračanju junijske arbitražne razsodbe. Veleposlanica ZDA je dodala, da sta Hrvaška in Slovenija partnerki v Evropski uniji in zvezi Nato. Kot je poudarila, ZDA podpirajo sporazum o meji, ki ga bosta dosegli vladi, ...


Fotografije dneva (17. 11.)
Delo  - Foto - (pred 8 urami in 38 minutami)
Kategorija: Foto Fri, 17 Nov 2017 10:41:00 +0100


Najhitrejši slovenski motokrosist z novo Hondo Civic Type-R
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 8 urami in 42 minutami)
Tim Gajser, ki je lani postal svetovni motokrosistični prvak v razredu MXGP, je v teh dneh prevzel ključe najhitrejšega Civica, ki doseže najvišjo hitrost 272 km/h.

DUTB pridobila mednarodni certifikat najvišje stopnje na področju preprečevanja korupcije
Delo  - Slovenija - (pred 8 urami in 47 minutami)
Kategorija: Slovenija Fri, 17 Nov 2017 10:32:00 +0100

V letošnjem letu pa je DUTB po izvedbi intenzivnega večmesečnega programa od iste agencije pridobila tovrstni certifikat najvišje stopnje in v novembru 2017 postala nosilka Anti-corruption Compliance System Certificate. DUTB je v Sloveniji edina družba z omenjenim certifikatom, pridobijo ga le družbe z visoko stopnjo poslovne integritete, transparentnosti in preprečevanja konfliktov interesov na vseh ravneh delovanja družbe. Omenjeni certifikat je agencija izdala šele po celostnem pregledu poslovanja DUTB in podrobni analizi udejanjanja njenega celovitega programa ničelne tolerance do korupcije. Ta program je bil oblikovan tako, da je skladen s predpisi, ki usmerjajo delovanje DUTB, prilagojen ustreznemu upravljanju korupcijskih tveganj in da sledi dobri mednarodni praksi. Gre za sistemski certifikat, ki dodatno zagotavlja, da je program DUTB na področju preprečevanja korupcije prilagojen še vsem morebitnim tveganjem in se v organizaciji tudi pravilno ...


Darko Đurić se bo eno leto pripravljal na Nizozemskem
RTV SLO  - Šport - (pred 8 urami in 49 minutami)
Slovenski paraolimpijec Darko Đurić bo eno leto preživel na Nizozemskem, kjer bo treniral v tamkajšnji pripravljalni bazi v Amersfoortu.

Znanstveniki odkrili plastiko v živalih iz najglobljih delov oceana
Delo  - Okolje - (pred 8 urami in 49 minutami)
Kategorija: Okolje Fri, 17 Nov 2017 10:30:00 +0100

London - Znanstveniki so med raziskovanjem najgloblje točke na Zemlji prišli do šokantnega odkritja - v želodcih morskih živali, ki živijo na dnu oceana, so našli sledi umetnih vlaken in plastike. To verjetno pomeni, da je človek s smetmi onesnažil vse kotičke svetovnih oceanov. Znanstveniki z univerze v Newcastlu so preiskali rake iz najglobljega dela Marianskega jarka, t. i. Izzivalčevega brezna, ki je z 10.890 metri globine najodročnejši del svetovnih oceanov, poroča britanski Independent. Ugotovili so, da je vsak rak zaužil neko obliko umetne snovi, med drugim najlon, PVC in PVA. Profesor morske ekologije Alan Jamieson, ki je vodil raziskavo, je dejal, da so rezultati skrb zbujajoči. »V nekaterih primerih je bilo vlakna dejansko možno videti v vsebini želodca,« je dejal. »Morali smo narediti to raziskavo glede na to, da imamo edinstven dostop do ...


Evropska unija razglasila evropski steber socialnih pravic
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 8 urami in 50 minutami)
V Göteborgu prvič po 20 letih poteka Socialni vrh Evropske unije, na katerem voditelji držav članic razpravljajo o spodbujanju pravičnih delovnih mest in gospodarski rasti.

Baletni umetniki za življenjsko delo nagrajujejo Ljiljano Kečo
RTV SLO  - Kultura - (pred 8 urami in 55 minutami)
Letošnjo nagrado Lydie Wisiakove za življenjsko delo prejme legenda mariborskega Baleta Ljiljana Keča.

Deloindom: Nov razgled za Evo Longorio
Delo  - Dom - (pred 9 urami in 12 minutami)
Kategorija: Dom Fri, 17 Nov 2017 10:07:00 +0100


Polpeti iz rdeče pese
RTV SLO  - Zabava - (pred 9 urami in 19 minutami)
Sestavine: pesa, čičerka, ohrovt, laneno seme, sušeni paradižniki, mlada čebula, oljčno olje, zelišča, sol.

Petrol zvišuje prihodke
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 9 urami in 28 minutami)
Skupina Petrol je v prvih devetih mesecih dosegla 3,3 milijarde čistih prihodkov od prodaje, kar je 23 odstotkov več kot enakem obdobju lani.

Več kot 800 km z enim polnjenjem
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 9 urami in 39 minutami)
Ameriški električni avtomobilski gigant se podaja tudi na področje gospodarskih vozil. V svoji ponudbo bodo čez dve leti imeli prvi popolnoma električni tovornjak.

Poroka "lepotice in zveri" - Serena Williams uradno oddana
RTV SLO  - Zabava - (pred 9 urami in 39 minutami)
Teniška zvezdnica Serena Williams se je v četrtek poročila s soustanoviteljem Reddita, Alexisom Ohanianom.

Bo Mercedes kopiral koncept Red Bulla?
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 9 urami in 57 minutami)
Večji nastavni kot, toda nespremenjena medosna razdalja – tako naj bi se glasila čarobna formula Mercedesa, da pri svojem dirkalniku prihodnje sezone odpravi njegove muhe.

Umrl Salvatore Riina - "Zver", najvplivnejši mafijski šef 20. stoletja
RTV SLO  - Svet - (pred 10 urami in 6 minutami)
Za posledicami raka je umrl eden najzloglasnejših botrov sicilijanske mafije Salvatore Riina - Toto, ki je bil obsojen na 26 dosmrtnih kazni, saj naj bi v preteklosti naročil več kot 150 umorov.

Do stotice odrine v manj kot 2 sekundah
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 10 urami in 25 minutami)
Pri Tesli so pred nekaj urami, poleg njihovega novega električnega tovornjaka, presenetili tudi z novo drugo generacijo roadsterja, ki ponuja fantastične številke.

Policija bo dogajanje na in ob derbiju snemala tudi iz zraka
RTV SLO  - Šport - (pred 10 urami in 28 minutami)
Čeprav je slovensko nogometno prvenstvo že blizu polovici, imamo še vedno dve neporaženi ekipi, kar se danes lahko spremeni. 16.

Židan: Želimo si, da bi bil vsak dan slovenski zajtrk
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 10 urami in 52 minutami)
Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen osveščanju javnosti o pomenu doma pridelane hrane ter zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka, je od dnevu slovenske hrane povedal kmetijski minister Dejan . . .

Ruski veto končal preiskave kemičnih napadov v Siriji
RTV SLO  - Svet - (pred 10 urami in 55 minutami)
Rusija je v Varnostnem svetu Združenih narodov vložila veto na predlog resolucije, ki bi ekipi mednarodnih strokovnjakov, ki preiskuje sum uporabe kemičnega orožja v Siriji, omogočil nadaljevanje . . .

F2001 za 7,5 milijona dolarjev!
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 11 urami in 1 minuto)
V New Yorku se je na dražbi v Sotheby's prodal Schumacherjev dirkalnik Ferrarija F2001, za katerega so dosegli končno ceno 7,5 milijona dolarjev.

Nič kaj kraljevsko: četrti zaporedni domači poraz Los Angelesa
RTV SLO  - Šport - (pred 11 urami in 9 minutami)
Hokejisti Los Angelesa ostajajo v manjši krizi, saj so izgubili še četrtič zapored (in to vselej pred svojimi gledalci), tokrat so morali priznati premoč Bostonu z 2:1.

Tesla - 0-100 km/h v 1,9 sekunde! Čez tri leta. Morda.
Monitor  - novica - (pred 11 urami in 19 minutami)

Tesla Semi je naboju podobno oblikovano tovorno vozilo s tehnologijo modela S. Odlikujejo ga štirje elektromotorji, s katerimi bo prazen tovornjak pospešil do 100 kilometrov na uro v petih sekundah (ob polni obremenitvi v dvajsetih) ter skupno dosegel okoli 800 kilometrov na polnjenje. Za polnjenje bodo skrbele Tesline hitre polnilnice Megachargers, ki v pol ure tovornjaku dostavijo osemdeset odstotkov energije.

preberite več »


Grims: Ugled Slovenije na področju pravosodja pada; Klemenčič: Gre za pavšalne ocene
RTV SLO  - Slovenija - (pred 11 urami in 50 minutami)
V državnem zboru poteka interpelacija zoper ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ki jo je vložil SDS. Razprava bo dolga, a po napovedih poslanskih skupin bo minister ostal.

Puigdemont se (še) ne vrača v Španijo - belgijsko sodišče preložilo odločitev
RTV SLO  - Svet - (pred 11 urami in 52 minutami)
Belgijsko sodišče je na prvi obravnavi, na kateri je tožilstvo zahtevalo izvršitev evropskega pripornega naloga in izročitev odstavljenega katalonskega voditelja Carlesa Puigdemonta ter štirih . . .

Brown po tragični novici blestel pri zmagi nad Bojevniki
RTV SLO  - Šport - (pred 11 urami in 53 minutami)
Košarkarji Bostona so v spopadu vodilnih ekip Lige NBA na kolena spravili Golden State z 92:88 in se veselili 14. zaporedne zmage.

Operacija Ahmad. Erjavec na vladi blokiral Cerarja, Klemenčiča in ekipo SD.
Pozareport  - zadnje novice - (pred 12 urami in 39 minutami)
Tako Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve in prvak stranke Desus, ki je - očitno - na včerajšnji seji vlade uspešno blokiral namero predsednika vlade Mira Cerarja, da protizakonito ustavi deportacijo sirskega migranta Ahmada Šamieha. Po dosedanjih informacijah so Cerarja na seji vlade najbolj podpirali minister za pravosodje Goran Klemenčič ter ministrska ekipa Socialnih demokratov, Erjavec je bil najbolj proti, ministri Desusa pa naj bi "glasovali po svoji vesti", vendar do glasovanja na koncu, po nekaj urah tako imenovane "neformalne razprave", sploh ni prišlo. In kot je že znano, je vlada potem od primera Ahmad dvignila roke in ga vrnila nazaj na ministrstvo za notranje zadeve.

Liffe: Brez ljubezni
RTV SLO  - Kultura - (pred 12 urami in 51 minutami)
Po Leviatanu (2014) se Andrej Zvjagincev vrača z nič kaj bolj optimističnim pogledom na Rusijo in rusko družbo.

Se Sloveniji po vladni napovedi obeta avtomobilski elektrošok?
RTV SLO  - Zabava - (pred 12 urami in 52 minutami)
Slovenska vlada je prejšnji mesec zelo optimistično napovedala, da bomo po letu 2030 v Sloveniji ukinili registracijo vozil, ki bodo presegala izpuste 50 gramov ogljikovega dioksida na kilometer in . . .

Prava kava? Barva lešnika, sladko-grenek okus in obstojna krema
RTV SLO  - Zabava - (pred 12 urami in 55 minutami)
"Ko grem kam, kjer ne poznam lokalov, avtomatično najprej pogledam urejenost lokala, kakšen je kavomat in kako čista je njegova okolica," pravi Tomi Pance, dvakratni zmagovalec tekmovanja v pripravi . . .

Dražji, a boljši OnePlus
Monitor  - novica - (pred 17 urami in 19 minutami)

OnePlus 5T je izboljšana in dražja različica petega telefona Kitajcev. Z njim si med drugim deli procesor Snapdragon 835, 8GB pomnilnika RAM, 64 ali 128 GB podatkovne shrambe ter hitro polnjenje Dash Charge. Največja novost je 6-palčni AMOLED zaslon z ločljivostjo 2160 x 1080 in razmerjem stranic 18:9. Bralnik prstnih odtisov je prestavljen na hrbtno stran, kjer je tudi boljša (dvojna) kamera, ki zajema več...

preberite več »


Obisk Trumpa spodbudil republikance k sprejetju predloga davčne reforme
RTV SLO  - Svet - (pred 21 urami in 18 minutami)
Predstavniški dom ameriškega kongresa je z 227 glasovi za in 205 proti pričakovano sprejel svoj predlog velike davčne reforme, ki naj bi po letu 1986 znova korenito reformirala davčno zakonodajo.

Po slavnostni premieri na Liffu se Ivan pripravlja na pohod po slovenskih kinematografih
RTV SLO  - Kultura - (pred 21 urami in 33 minutami)
V okviru ljubljanskega filmskega festivala je slavnostno premiero doživel Ivan, drama Janeza Burgerja, v kateri v vlogi samohranilke Mare, ki se bori za svojega sina, blesti Maruša Majer.

llka, Goran in NK Maribor - slovenske športne blagovne znamke leta
RTV SLO  - Šport - (pred 22 urami in 0 minutami)
Prvi dan Sporto konference v Portorožu se je končal z razglasitvijo najmočnejših športnih blagovnih znamk v Sloveniji. Med ženskami je nagrado prvič prejela alpska smučarka Ilka Štuhec.

Primož Roglič
RTV SLO  - Šport - (pred 22 urami in 3 minutami)
Zmaga na Touru je eden najlepših trenutkov v karieri. Bil je poseben dan. Vse se je izšlo, kot sem si zamislil, ob cesti sem prvič slišal slovensko besedo, videl zastavo in to ti da dve prestavi več.

(Nepričakovana) koalicija Izraela in Savdske Arabije proti Iranu?
RTV SLO  - Svet - (pred 22 urami in 6 minutami)
Načelnik generalštaba izraelske vojske Gadi Eizenkot je za arabski spletni časopis Elaph izjavil, da je Izrael pripravljen deliti obveščevalne informacije s Savdsko Arabijo, saj imata obe državi . . .

Dončić proti trojnemu dvojčku, a je zadnjo četrtino presedel
RTV SLO  - Šport - (pred 22 urami in 20 minutami)
Košarkarji Real Madrida so prekinili negativni niz, ko so v 8. krogu Evrolige zanesljivo premagali Unicajo iz Malage (89:57). Izvrsten je bil znova Luka Dončić.

Knjižni poklon vsestranskemu Mihi Malešu, ki je "k nam pripeljal pridih Pariza"
RTV SLO  - Kultura - (pred 22 urami in 35 minutami)
Knjiga Miha Maleš, slikajoči pesnik prinaša življenjsko zgodbo slikarja, grafika, fotografa, urednika in oblikovalca, med drugim ustanovitelja skupine Četrta generacija.

Rog dobil domačega in tajvanskega pokrovitelja
RTV SLO  - Šport - (pred 22 urami in 35 minutami)
Kolesarska ekipa Rog Ljubljana se bo v prihodnji sezoni imenovala Ljubljana Gusto Xaurum, jedro ekipe pa bodo še naprej predstavljali mladi slovenski upi.

Zima za skakalce s številnimi vrhunci in brez pravega premora
RTV SLO  - Šport - (pred 22 urami in 44 minutami)
Kot je to v navadi, se bodo smučarski skakalci letos borili za kristalna globusa in zlatega orla, ob tem pa še za žlahtne snežinke na SP-ju v poletih in olimpijske kolajne v Pjongčangu.

Vlada umaknila uredbo za zvišanje plač vodilnih v javnem sektorju
RTV SLO  - Slovenija - (pred 23 urami in 14 minutami)
Vlada je s četrtkove seje umaknila predlog uredbe o plačah v javnem sektorju, s katero bi se vodilnim v javnem sektorju plače skupno povečale za 8,8 milijona evrov na leto.

Facebook v Slovenijo pripeljal bolšji sejem
Monitor  - novica - (pred 23 urami in 19 minutami)

Facebook Marketplace je slovenski Bolhi ali aplikaciji Letgo podobna storitev, dostopna znotraj mobilnega odjemalca največjega družabnega omrežja na svetu, ki uporabnikom omogoča prodajanje in kupovanje rabljenih predmetov. Prednost pred tekmeci mu predstavlja družabna komponenta, kjer pred nakupom posameznik preveri prodajalčev profil, skupne prijatelje ter se tako teoretično obrani prevar.

preberite več »


Liffe: Zvodnika ljubezni
RTV SLO  - Kultura - (pred 23 urami in 20 minutami)
Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.

Auguste Rodin
RTV SLO  - Kultura - (pred 23 urami in 27 minutami)
Pravi umetniki so skorajda edini, ki svoje delo opravljajo z užitkom.

V Nemčiji mednarodna premiera Knifičevega Vztrajanja
RTV SLO  - Kultura - (pred 23 urami in 43 minutami)
Na 66. filmskem festivalu Mannheim-Heidelberg bo drevi mednarodno premiero doživel drugi celovečerni film Mihe Knifica Vztrajanje , liričen filmski kolaž 20 življenjskih zgodb.

2018 z Gaslyjem in Hartleyem
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 0 urami in 16 minutami)
Toro Rosso je oba letošnja novinca potrdil tudi za prihodnje leto.

Berlusconiju mora nekdanja žena vrniti 60 milijonov evrov preživnine
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 0 urami in 32 minutami)
Nekdanjemu italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju bo morala nekdanja žena Veronica Lario vrniti približno 60 milijonov evrov, ki jih je po ločitvi plačeval za njeno preživnino.

Gorenje v drugem polčasu za razred boljše od Dinama
RTV SLO  - Šport - (pred 1 dnevom, 0 urami in 50 minutami)
Rokometaši Velenja so se do izida 18:18 precej mučili z Dinamom iz Bukarešte, nato pa z odlično obrambo vztrajno višali prednost in povedli za osem golov. Na koncu je bilo 33:29.

Poklon Rodinu, očetu modernega kiparstva
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 0 urami in 56 minutami)
V petek bo minilo 100 let od smrti enega najznamenitejših umetnikov, francoskega mojstra kiparjenja Augusta Rodina.

Revizorji: EK delno kriv, ker je precenil zmožnosti Grčije
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 1 dnevom, 1 uro in 3 minutami)
Evropsko računsko sodišče je v posebnem poročilu o posredovanju Evropske komisije (EK) v grški krizi zapisalo, da programi pomoči Grčiji niso zagotovili zmožnosti, da država financira svoje potrebe . . .

Guverner Banke Slovenije se ne boji revizije Računskega sodišča
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 1 uro in 8 minutami)
Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je septembra letos v pismu predsedniku Evropske centralne banke Mariu Draghiju med drugim posvaril pred zakonom, s katerim je DZ dovolil Računskemu sodišču, . . .

Federer v Londonu brez poraza v polfinale, med štiri še Sock
RTV SLO  - Šport - (pred 1 dnevom, 1 uro in 34 minutami)
Roger Federer se je v polfinale zaključnega teniškega mastersa prebil neporažen. Marina Čilića je v skupini Borisa Beckerja ugnal v treh nizih, zadnjega je dobil s 6:1.

Siemens bo po vsem svetu odpustil 6.900 zaposlenih
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 1 uro in 39 minutami)
Nemški industrijski velikan Siemens je sporočil, da bo zaradi prestrukturiranja ukinil skupaj približno 6. 900 delovnih mest po vsem svetu, predvsem v enoti, ki se ukvarja s fosilnimi gorivi.

Če bo Šami deportiran, bo Levica interpelirala ministrico za notranje zadeve
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 1 uro in 44 minutami)
Vlada je pregledala vse pravne možnosti, kaj lahko stori glede statusa Ahmada Šamija, in ugotovila, da nima pristojnosti, da bi lahko v to zadevo posegla, je pojasnil zunanji minister Karl Erjavec.

V soboto tek na Kristalno palačo, Tešky to naredil kar 895-krat
RTV SLO  - Šport - (pred 1 dnevom, 2 urama in 4 minutami)
V soboto, 18. novembra, bo četrto leto zapored potekal tek po stopnicah na Kristalno palačo v ljubljanskem BTC-ju. Premagati bo treba 89 metrov, 20 nadstropij in 479 stopnic.

Kim Kardashian pomotoma izdala spol tretjega otroka
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 2 urama in 9 minutami)
Kim Kardashian je v pogovoru z znano voditeljico Ellen DeGeneres pomotoma razkrila spol otroka, ki ga pričakujeta z možem Kanyejem Westom.

So intervencijske službe pripravljene na teroristični napad v Sloveniji?
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 2 urama in 12 minutami)
"Če bi se napad pri nas res zgodil, je vprašanje, kako bi vse potekalo. Ne bi se namreč znali uskladiti, ne bi vedeli, kdo bi bil vodja te intervencije in kakšni bi bili postopki ukrepanja,"

Direktorji gledališč ostro proti osnutku NPK-ja
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 2 urama in 36 minutami)
"Nesprejemljiv in škodljiv za področje kulture. "

Slovenija bo enako prijazna do domačih in tujih vlagateljev
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 2 urama in 55 minutami)
Vlada je sprejela predlog zakona o spodbujanju naložb, katerega cilj je določitev ustrezne pravne podlage za spodbujanje začetnih naložb, po katerem bodo enako obravnavani domači in tuji vlagatelji.

Maruša Meglič odpira niz prodajnih razstav zunaj galerij
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 3 urami in 1 minuto)
Z razstavo Maruše Meglič se začenja HOost, niz prodajnih razstav mladih umetnikov, ki bodo potekale zunaj galerijskih prostorov.

Slovenija po socialni pravičnosti peta, pred Nemčijo in Avstrijo
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 1 dnevom, 3 urami in 15 minutami)
Slovenija se po indeksu socialne pravičnosti uvršča na peto mesto med 28 članicami Evropske unije (EU), ugotavlja fundacija Bertelsmann.

Foto: Elizabeto II. na železniški postaji pričakalo ogromno ljudi
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 3 urami in 32 minutami)
Britanska kraljica Elizabeta II. je z vlakom obiskala angleško mesto Hull oziroma uradno Kingston upon Hull, ki bo postalo britanska prestolnica kulture.

"Upam, da Ahmadu uspe. Mi smo z deportacijo izgubili vse."
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 3 urami in 38 minutami)
Carol Korba in njeni družini so ob deportaciji iz Slovenije zagotovili, da bo Hrvaška njihovo vlogo rešila v dveh mesecih. Pred odločitvijo trepečejo še danes.

Nadal dobil desetino zahtevane odškodnine
RTV SLO  - Šport - (pred 1 dnevom, 3 urami in 47 minutami)
Nekdanji francoski ministrici za zdravstvo Roselyne Bachelot je sodišče v Parizu izreklo 10 tisoč evrov kazni, ker je Rafaela Nadala obtožila dopinga.

Sodišče: Lex Agrokor v Sloveniji ne velja
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 4 urami in 3 minutami)
Ljubljansko okrožno sodišče je ugodilo ugovoru ruske banke Sberbank in zavrnilo pritožbo države kot nepredmetno. Sberbank bo lahko vložil izvršbo tudi na delnice Mercatorja v Sloveniji.

Turčija nadaljuje čistke: aretiranih 136 ljudi
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 4 urami in 5 minutami)
Turške oblasti so v četrtek aretirale skupaj 136 ljudi, ki so osumljeni, da so bili vpleteni v neuspeli vojaški državni udar julija lani. Med aretiranimi so nekdanji policisti, učitelji in vojaki.

Še nikoli videni Tutankamonovi predmeti po skoraj stoletju zapustili depo
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 4 urami in 17 minutami)
V Kairu so odprli razstavo, na kateri so na ogled postavili še nikoli prej v javnosti videne dragocenosti iz slavne Tutankamonove grobnice - in to po skoraj celem stoletju ne ravno skrbnega ravnanja . . .

Nov terenski Volvo od februarja naprodaj za 33 tisoč evrov
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 4 urami in 20 minutami)
Zadnji član terenske družine Volvo se je za kratek čas ustavil v Ljubljani in za konec februarja napovedal začetek uradne prodaje.

Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče
RTV SLO  - Okolje - (pred 1 dnevom, 4 urami in 54 minutami)
Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.

Delavca zasula večja količina gradbenega materiala
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 1 dnevom, 5 urami in 17 minutami)
Pri razdiranju opaža v kleti novogradnje stanovanjske hiše se je podrla stena, večja količina gradbenega materiala pa je zasula 34-letnega delavca, ki je zato umrl.

Trump namerava preklicati prepoved uvoza slonovih glav kot trofej v ZDA
RTV SLO  - Okolje - (pred 1 dnevom, 5 urami in 28 minutami)
Medtem ko se število slonov po svetu hitro zmanjšuje, namerava administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa preklicati prepoved uvoza slonovih glav kot trofej v ZDA, ki je izvirala iz časa . . .

Liffe: Moški ne jočejo
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 5 urami in 32 minutami)
Se da naučiti živeti s travmami, ki jih človek doživi med vojno? Kako oprostiti drugemu, "bratu iz nekdanje skupne države"? Kako oprostiti sebi, če si ti tisti, ki je storil zločin?

51 milijonov za elektronsko cestninjenje bo Darsu posodil EIB
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 5 urami in 36 minutami)
Evropska investicijska banka in Dars sta podpisala pogodbo o 51-milijonskem posojilu za nakup in uvedbo sistema elektronskega cestninjenja za tovorna vozila, težja od 3,5 tone.

Umrl delavec, ki ga je zasula zemlja
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 1 dnevom, 5 urami in 53 minutami)
Okoli 12. ure so bili policisti PU Murska Sobota obveščeni, da se je na gradbišču v Železnih Dverih na delavca vsula zemlja.

Ona in on v iskanju svoje druge polovice
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 6 urami in 18 minutami)
Plesno-dramska uprizoritev z mednarodno zasedbo plesalcev je nastala po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, pridružili pa so se jim še . . .

Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 6 urami in 35 minutami)
Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, . . .

Le na Japonskem: Opravičilo, ker je bil vlak 20 sekund prehiter
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 6 urami in 48 minutami)
Japonske železnice so se javno opravičile za "morebitne nevšečnosti", potem ko je eden izmed vlakov s postaje izpeljal 20 sekund prezgodaj.

Tudi opozicija poziva Mugabeja k odstopu
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 6 urami in 51 minutami)
Prebivalci Zimbabveja dan po tem, ko je vojska prevzela nadzor v državi, čakajo njene naslednje korake. Predsednik Robet Mugabe, ki je v hišnem priporu, zavrača pozive k odstopu.

O Šamiju razpravljala tudi komisija DZ-ja, Trček zato iz nje protestno odhaja
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 7 urami in 9 minutami)
Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je razpravljala tudi o primeru begunca Ahmada Šamija.

Slovenija častna gostja frankfurtskega knjižnega sejma v letu 2022
RTV SLO  - Kultura - (pred 1 dnevom, 7 urami in 41 minutami)
Zgolj dan po tem, ko je upravni odbor Frankfurtskega knjižnega sejma sporočil , da bo Španija častna gostja tamkajšnjega knjižnega sejma v letu 2021, za kar je kandidirala tudi Slovenija, je iz . . .

Nova vloga pri FIA
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 7 urami in 45 minutami)
Bodoči nekdanji dirkač formule ena Felipe Massa želi po koncu svoje kariere narediti nekaj dobrega za šport. Brazilec bo v svetu FIA deloval kot predstavnik svoje domovine.

Foto: Na Pirellijevem koledarju temnopolta različica Alice v Čudežni deželi
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 7 urami in 45 minutami)
Potem ko so Pirellijev koledar za leto 2016 krasile močnejše ženske, za leto 2017 pa oskarjevke, je tema koledarja za naslednjih 365 dni Alica v Čudežni deželi, vsi, ki so stopili pred fotoaparat, . . .

Tudi glasovnice po pošti potrdile Pahorjevo zmago
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 8 urami in 20 minutami)
Državna volilna komisija je sporočila še, kako so v nedeljskem drugem krogu predsedniških volitev odločili tisti, ki so glasovali po pošti in na tistih voliščih Omnia, kjer je bilo oddanih manj kot . . .

Macron bo Haririja v Parizu sprejel v soboto
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 8 urami in 22 minutami)
Francoski predsednik Emmanuel Macron je na obisk povabil libanonskega premierja v odstopu Saada Haririja, ki bo v Francijo prispel predvidoma v soboto.

Prebivalci Libije prisiljeni v prodajo premoženja za preživetje
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 9 urami in 52 minutami)
Libija je po padcu dolgoletnega voditelja Moamerja Gadafija v kaosu, ki povzroča varnostne in ekonomske težave. Prebivalci so tako prisiljeni prodajati svoj nakit in dolarje.

Lamborghini Huracan za papeža
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 10 urami in 14 minutami)
Italijanski proizvajalec super športnih avtomobilov je včeraj papežu Frančišku predal unikatnega Huracana LP580-2. A ta ne bo del vatikanske flote.

Lastnik Volva kupil proizvajalca letečih avtomobilov
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 10 urami in 15 minutami)
Kitajski velikan Geely je prevzel mlado ameriško podjetje Terrafugia, ki razvija leteči avtomobil.

Ego in pohlep ovirata formulo ena
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 10 urami in 27 minutami)
Dolgoletni dirkač formule ena Martin Brundle zaskrbljeno opazuje borbe moči v zakulisju formule ena in trdi, da ego in pohlep ovirata formulo ena, pri tem pa naj bi imeli vse dodatke za sijajen šport.

Piščančji golaž tikka masala
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 10 urami in 29 minutami)
Sestavine: 4 čebule, 1 kg piščančjega fileja, 6 strokov česna, 1 sladki krompir, 4 jušne žlice grškega jogurta, začimbna mešanica tikka masala.

Domo arigato, Mrs. Doorboto
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 10 urami in 32 minutami)
Nissan je javnosti dovolil pokukati v razvojni center v Michiganu, kjer posebna robotska roka opravlja službo, ki je ne bi noben človek.

Festival Naprej/Forward: odmevne domače medijske zgodbe in ugledni tuji gostje
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 10 urami in 36 minutami)
Društvo novinarjev je s projekcijo dokumentarnega filma Srebrenica bosanskega novinarja Avda Avdića odprlo letošnji medijski festival Naprej/Forward.

Volvo in Terrafugia pod isto streho
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 10 urami in 43 minutami)
Lastnik Volva, Zheijang Geely Holding Group je kupil ameriško podjetje, ki se ukvarja z letečimi avtomobili.

Kdor poje, zlo ne misli? Britanska vlada podprla Brexit Big Band
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 10 urami in 48 minutami)
Britanski glasbenik želi z veliko turnejo preseči spore med Otokom in Evropo, ki jih povzroča brexit. Načrtuje "brexitovske koncerte", uglasbil je tudi 50. člen Lizbonske pogodbe.

Rosberg v to ne verjame
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 11 urami in 32 minutami)
Nico Rosberg ni ravno prepričan v to, da bo Ferrari tudi v sezoni 2018 uspešen kot v letošnjem prvenstvu. Za nekdanjega dirkača formule ena je Mercedes tudi v sezoni 2018 veliki favorit.

DZ: Potrjena proračuna za prihodnji dve leti
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 11 urami in 32 minutami)
Poslanci DZ-ja so po dveh dneh razprav potrdili proračuna za leti 2018 in 2019, ki bosta prvič po 10 letih imela presežek. Kljub temu pa bo vlada varčevalne ukrepe sproščala le postopno.

Obtožbe zoper mjanmarsko vojsko o posilstvih Rohinginj
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 11 urami in 51 minutami)
Mednarodna organizacija za zaščito človekovih pravic Human Rights Watch (HRW) je mjanmarsko vlado obtožila posilstev Rohinginj med etničnim čiščenjem.

Križanec v Barrinem powerpointu
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 12 urami in 2 minutama)
Šefica Generalnih motorjev, Mary Barra, je na dogodku Global Automotive Conference predstavila novega crossoverja, ki bo v naslednjih letih nared na Boltovi osnovi.

Fiat 500 na steroidih
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 12 urami in 11 minutami)
Že sam Fiat 500 Abarth je spoštovanja vredna "mašina", a pri Gianniniju so šli še dolg korak dlje.

Hamo & Tribute 2 Love: Nekaj časa lahko blefiraš, a ne na dolgi rok
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 12 urami in 30 minutami)
3p - album, s katerim so razprodali Kino Šiška ob izdaji na vinilni plošči.

Primimo se za denarnice, Metod Dragonja prevzel državno firmo za 2. tir
Pozareport  - zadnje novice - (pred 1 dnevom, 12 urami in 49 minutami)
Tako Aljuš Pertinač, voditelj oddaje VVFaktor na TV3, ob imenovanju Metoda Dragonje, nekdanjega državnega sekretarja na funkcijo direktorja državnega podjetja 2TDK, d. o. o., pristojnega za gradnjo 2. tira.

Oko za oko, zob za zob - načelo, ki v Albaniji še ni umrlo
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 12 urami in 49 minutami)
Medsosedski spor, nesreča, nesoglasje.

Telefoni OnePlus imajo lokalna stranska vrata
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 13 urami in 19 minutami)

Vsi novejši telefoni OnePlus, tudi najnovejši OnePlus 5, imajo tovarniško nameščeno aplikacijo EngineerMode, ki bi jo najenostavneje označili kot stranska vrata ali rootkit. Aplikacija je na telefonih ostala od tovarniškega testiranja telefonov, sedaj pa napadalcem omogoča pridobiti popoln dostop do telefona. Ranljivost je mogoče izkoristiti le, ča ima napadalec fizični dostop do telefona.

preberite več »


Ugašajo forumi podjetja CompuServe
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 17 urami in 19 minutami)

Pionirji elektronskih storitev, ki so vidno prispevali k razvoju spletnih komunikacij, distribuciji elektronskih časopisov, programske opreme in iger, so v času klicnih modemskih povezav ter strežnikov BBS orali ledino s forumi in klepetalnicami pod blagovno znamko CompuServe. Vsaka preživeta ura na liniji je v zlatih časih stala pet dolarjev in več, vendar uporabnikov ni manjkalo.

preberite več »


Bill Gates namerava sredi puščave zgraditi pametno mesto
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 18 urami in 19 minutami)

Darja Kocbek, Mladina

preberite več »


Tillerson: Sankcije zoper Mjanmar trenutno niso priporočljive
RTV SLO  - Svet - (pred 1 dnevom, 20 urami in 52 minutami)
Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je dejal, da so ZDA zaskrbljene zaradi krize v Mjanmaru, a da sankcije zoper to državo trenutno niso priporočljive.

Marquez konÄ?al na vrhu
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 1 dnevom, 22 urami in 0 minutami)
Svetovni prvak sezone 2017 v razredu MotoGP Marc Marquez je testiranja v Valencii konÄ?al z najbolj??im Ä?asom obeh dni. ? panec je uro pred koncem drugega dne odpeljal dva izjemno hitra kroga, ki se jima nihÄ?e ni mogel pribli??ati.

Cerar v Odmevih: Nikakor nisem zagrešil nobene kršitve ustave ali zakona
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 22 urami in 1 minuto)
Ničesar nezakonitega in ničesar neustavnega nisem storil, vsi postopki so peljani v skladu z zakonodajo, je v odzivu na predlog ustavne obtožbe dejal premier Miro Cerar.

V Potočah avtomobil povozil pešca, ta je v bolnišnici umrl
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 1 dnevom, 22 urami in 9 minutami)
Na magistralni cesti Ajdovščina-Nova Gorica se je v Potočah nekaj minut po 18. uri zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je pozneje umrl 69-letni moški.

Ustvarjalci priljubljene igre s kartami prekrižali namero Trumpa o gradnji zidu
RTV SLO  - Zabava - (pred 1 dnevom, 22 urami in 33 minutami)
Veliki načrt ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da postavi zid na meji z Mehiko, so zatresli ustvarjalci igre s kartami Cards Against Humanity , ki trdijo, da so kupili velik del zemlje ob meji.

Detektivi - v marsičem podaljšana roka slovenskih policistov
RTV SLO  - Slovenija - (pred 1 dnevom, 23 urami in 21 minutami)
"Notranjih tatvin v podjetjih je vse več. V porastu je tudi nadzor bolniške odsotnosti, sploh v javnem sektorju je te veliko," detektiv pojasni trenutne trende glede njihovega dela v Sloveniji.

Slovenia Broadband brez soglasja za prevzem hrvaške komercialne televizije Nova TV
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 23 urami in 36 minutami)
Hrvaški svet za elektronske medije je objavil, da so zavrnili soglasje podjetju Slovenia Broadband s sedežem v Luxembourgu za prevzem komercialne Nove TV.

Mercator v devetmesečju s skoraj 10 milijoni evrov dobička
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 1 dnevom, 23 urami in 36 minutami)
Skupina Mercator je v devetih mesecih ustvarila 9,9 milijona evrov čistega dobička, potem ko je v enakem obdobju lani pridelala 1,7 milijona evrov izgube.

Ministrstvo za obrambo bo za napake odštelo 10 milijonov evrov
RTV SLO  - Slovenija - (pred 2 dnevoma, 0 urami in 0 minutami)
Finančne težave Slovenske vojske bi lahko bile nekoliko manjše, če pristojni na ministrstvu za obrambo v preteklih letih ne bi sprejemali napačnih odločitev.

Pri dveh rejcih našli jajca s fipronilom
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 0 urami in 19 minutami)
Uprava za varno hrano je pri dveh slovenskih rejcih ugotovila prisotnost nevarnega insekticida fipronila v jajcih.

Manekenka Miranda Kerr pričakuje svojega drugega otroka
RTV SLO  - Zabava - (pred 2 dnevoma, 0 urami in 31 minutami)
Avstralska manekenka Miranda Kerr in njen mož Evan Spiegel pričakujeta svojega prvega skupnega otroka. Kerrova ima iz zakona z igralcem Orlandom Bloomom že šestletnega sina Flynna.

Evropski parlament opozoril na stanje pravne države na Poljskem
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 2 dnevoma, 0 urami in 41 minutami)
Evropski poslanci in poslanke so opozorili, da razmere na Poljskem predstavljajo "jasno tveganje za kršitev" t. i. evropskih temeljnih vrednot, vključno z vladavino prava.

V poplavah v Grčiji umrlo najmanj 15 ljudi. Nekaj ljudi pogrešanih.
RTV SLO  - Svet - (pred 2 dnevoma, 1 uro in 57 minutami)
V poplavah v Grčiji je zaradi obilnega deževja najmanj 15 ljudi umrlo, najmanj trije ljudje pa so pogrešani. Močne padavine naj bi se sicer še nadaljevale.

Han o ustavni obtožbi: Vlada lahko odloči tudi tako, kot ji veleva neka duša
RTV SLO  - Slovenija - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 0 minutami)
Parlamentarne stranke večinoma še preučujejo ustavno obtožbo SDS-a zoper premierja Mira Cerarja in se o njej ne opredeljujejo. Izjema sta SD in Levica, ki sta napovedala nasprotovanje.

Nepravilnosti na pariškem veleposlaništvu v sodni preiskavi
RTV SLO  - Slovenija - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 3 minutami)
Tri leta po razkritju finančnih nepravilnostih pri veleposlanici v Parizu, Veroniki Stabej, je sodišče uvedlo preiskavo.

Hanžek: Vizjak, Bajuk, Križanič, Lahovnik, Janša in Pahor odgovorni za izogibanje javnemu naročanju pri Tešu 6
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 47 minutami)
Preiskovalna komisija DZ-ja za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 je potrdila vmesno poročilo o javnem naročanju v tem primeru.

Mercedesov mladi dirkač George Russell rezervni dirkač Force Indie?
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 52 minutami)
Force India in Mercedes naj bi bila blizu dogovora, da bo George Rusell, dirkač mladinskega pogona nemške ekipe, v prihodnji sezoni rezervni voznik Sergiu Perezu in Estebanu Oconu.

Pravilo treh motorjev je katastrofa
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 58 minutami)
V prihodnji sezoni formule 1 bomo videli 21 dirk, eno več kot letos.

Times: K brexitu se je spodbujalo tudi z ruskih profilov na Twitterju
RTV SLO  - Svet - (pred 2 dnevoma, 3 urami in 5 minutami)
Britanski časopis Times poroča, da je bilo v 48 urah pred lanskim referendumom o izstopu Velike Britanije iz EU-ja na ruskih profilih na Twitterju objavljenih skoraj 45. 000 tvitov o brexitu.

Prenovljena Šestica za LA
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 3 urami in 38 minutami)
Japonci bodo v mestu angelov predstavili prenovljeno tretjo generacijo Mazde6.

Airbus dobil eno največjih naročil v zgodovini letalstva: 430 letal za 42 milijard evrov
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 5 urami in 20 minutami)
Evropski letalski velikan Airbus je na letalskem sejmu v Dubaju sklenil pogodbo o prodaji 430 letal letalski investicijski družbi IndiGo Partners.

Oktobra proračun s slabimi 78 milijoni evrov presežka
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 5 urami in 33 minutami)
Državni proračun je oktobra izkazal presežek v višini 77,7 milijona evrov in tako iz kumulativnega primanjkljaja, ki je v zadnjih devetih mesecih znašal 63,6 milijona evrov, prešel v presežek.

Kdo bo v sezoni 2018 dirkal ob Strollu?
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 7 urami in 7 minutami)
Po drugem in verjetno dokončnem slovesu Felipeja Masse se poraja vprašanje, kdo bo v prihodnji sezoni dirkal v drugem dirkalniku ekipe Williams.

Gorenak: Cerar zlorabil položaj, da je dosegel neizvršitev zakonite odločbe v primeru Šami
RTV SLO  - Slovenija - (pred 2 dnevoma, 7 urami in 27 minutami)
SDS je vložil predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Mira Cerarja zaradi kršenja Ustave Republike Slovenije in zakonov. Gre za primer neizročitve Sirca Ahmada Šamija Hrvaški.

Bil sem šokiran
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 7 urami in 45 minutami)
FOM in FIA sta ekipam razložila kako si predstavljata motorje formule ena od leta 2021 naprej. Ross Brawn pa pojasni, da je bil nad reakcijo dobesedno šokiran.

Pametna tableta za pozabljivce
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 8 urami in 19 minutami)

Pametna tableta Abilify MyCite, ki je prvenstveno namenjena bolnikom s shizofrenijo, bipolarno motnjo ali depresijo, bo v navezi s posebnim obližem in povezanim telefonom uporabnika opozarjala na pravočasno jemanje zdravil ter hkrati pošiljala poročila izbranemu zdravniku in družinskim članom. Vsaka tableta je opremljena s posebnim tipalom, ki v stiku z želodčno kislino povezani napravi sporoči čas in datum...

preberite več »


Na čelu projekta Drugi tir je zdaj Metod Dragonja
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 1 minuto)
Nadzorni svet projektnega podjetja za drugi železniški tir Koper–Divača 2TDK je v torek za generalnega direktorja družbe imenoval Metoda Dragonjo, za direktorja pa Žarka Sajiča.

V Cimosu naj bi nameravali odpustiti 147 delavcev
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 17 minutami)
V slovenskem delu Cimosa naj bi bilo na podlagi programa presežnih delavcev odveč 147 ljudi. Najbolj na udaru naj bi bili zaposleni v tovarni v Senožečah, odpuščali pa naj bi tudi režijske delavce.

HTC predstavil samostojno VR napravo
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 19 minutami)

Vive Focus so VR očala s tehnologijo, ki omogoča premikanje po šestih oseh "Six degrees of freedom (6DoF)". Za delovanje ne potrebujejo dodatnih tipal ali pogona, kar omogoča navidezno izkušnjo na poti. Prvo izkušnjo te vrste bodo omogočali procesor Snapdragon 835, zaslon visoke ločljivosti AMOLED in namenski kontroler 3DoF. Slednjega bo v prihodnosti moč zamenjati z izdelki pobratenih proizvajalcev.

preberite več »


Pogrešana žival: trobarvni beagel (Zgornja Polskava)
RTV SLO  - Okolje - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 21 minutami)
Opis živali: Izgubil se je trobarvni beagel, star sedem let. Je prijazen, radoveden in zaupljiv, čipiran in redno cepljen. Ima ovratnico z značko, na kateri je telefonska številka.

Pri Aston Martinu zaskrbljeni zaradi Brexita
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 37 minutami)
Angleški proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov bo moral prekiniti proizvodnjo, če Združenemu kraljestvu glede Brexita ne uspe doseči dogovora z EU.

DZ: Koalicija pomislekom navkljub podpira novelo zakona o voznikih
RTV SLO  - Slovenija - (pred 2 dnevoma, 9 urami in 51 minutami)
Novela zakona o voznikih si obeta podporo koalicijskih poslancev, a med razpravo je bilo slišati veliko pomislekov. Med drugim poslance skrbi podražitev opravljanja vozniškega izpita.

Z dirkalnikom F1 na prelaz Gotthard
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 11 urami in 4 minutami)
Dirkalnike formule ena v Švici videvamo zelo redko, še bolj pa premikajoče. Kaj šele da se z dirkalnikom nekdo poda na znameniti prelaz Gotthard.

Fiesta in Ranger, Fordova prvaka v porabi
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 11 urami in 23 minutami)
Nova izdaja Fieste in pickup Ranger sta med izzivi za doseganje kar se da majhne porabe postavila tri nove rekorde v ekonomični vožnji.

Najbolj ekstremen cestni McLaren vseh časov
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 11 urami in 40 minutami)
Desetega decembra možje iz Wokinga na spletu prvič razkrijejo novo orožje, ki bo nasledilo model P1. Prva premiera v živo sledi marca v Ženevi.

Najboljše iz stare in nove šole
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 11 urami in 59 minutami)
Pri Singerju so moči združili z Williams Advanced Engineering in nastala je mojstrovina klasičnega videza in napredne tehnike.

Dva italijanska dragulja za zbiratelje
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 2 dnevoma, 12 urami in 19 minutami)
Alfa Romeo in Ducati sta že desetletja močan italijanski ponos. Eden še vedno v rokah Italijanov, drugi pa pod okriljem nemškega koncerna, puščata neizbrisen pečat na avtomobilskem parketu, hkrati pa pred kupci oba igrata na karto močnih čustev.

Neracionalna evforija 2.0?
RTV SLO  - Gospodarstvo - (pred 2 dnevoma, 12 urami in 51 minutami)
Za analitike pri banki Merrill Lynch je kar alarmantno, da vlagatelji še naprej tako vneto kupujejo delnice, čeprav vedo, da je njihova vrednost prenapihnjena.

Evropski poslanci izrazili dvom o pravni državi na Malti, komisija zadržana
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 2 dnevoma, 21 urami in 39 minutami)
Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta izrazili dvom o pravni državi na Malti. Evropska komisija medtem ugotavlja, da na Malti "ni sistematične grožnje pravni državi".

iPhonov Face ID prelisičen s strašljivo masko za 150 dolarjev?
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 2 dnevoma, 22 urami in 24 minutami)
Manj kot teden dni po tistem, ko je na prodajne police prišel Applov nov paradni prenosni telefon iPhone X, je vietnamsko varnostno podjetje zatrdilo, da jim je uspelo ukaniti njegov varnostni sistem.

Vinales z lanskim motociklom najhitrej??i
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 1 uro in 24 minutami)
Po tem, ko se je v nedeljo konÄ?ala sezona 2017, se je v Valencii danes ??e zaÄ?ela nova. DirkaÄ?i so na stezi odpeljali prve kilometre z novimi ali bolj ali manj spremenjenimi leto??njimi motocikli. Maverick Vinales je bil z lansko yamaho in novim aerodinamiÄ?nim paketom najhitrej??i.

ZN opozarja: Sodelovanje EU-ja z Libijo za zaustavitev prebežnikov nehumano
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 3 dnevi, 1 uro in 48 minutami)
Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Zeid Al Husein je dejal, da je sodelovanje EU-ja z Libijo pri prestrezanju prebežnikov in njihovem vračanju v Libijo nehumano.

Lebdeči Poljak
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 3 urami in 31 minutami)
Na reški obvoznici se je voznik manjšega tovornega vozila poljskih registrskih oznak kljub hudi burji in neupoštevanju prepovedi kot po čudežu obdržal na kolesih. Sreča ali znanje?

Središče ob Dravi: V požaru umrla 84-letna ženska
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 3 dnevi, 4 urami in 18 minutami)
V stanovanjski hiši v Središču ob Dravi je dopoldne izbruhnil požar, gasilci, ki so ga pogasili, pa so v hiši našli mrtvo 84-letno žensko.

Za naslov zaslužen Hamilton
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 6 urami in 21 minutami)
Niki Lauda je prepričan, da se Mercedes brez Lewisa Hamiltona, ne bi veselil naslova prvaka. Prav britančev surovi talent in odločnost sta po njegovem mnenju pomenila jeziček na tehtnici v letošnjem boju s Ferrarijem in Sebastianom Vettlom, ki se je v drugi polovici prevesil na stran trikrake zvezde.

Ostre kritike na račun Ferrarija
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 7 urami in 17 minutami)
Flavio Briatore je Ferrari, Vettla in Raikkonena ostro kritiziral zaradi zamujenega naslova prvaka v letošnji sezoni. Po njegovem mnenju sta v prvi vrsti kriva oba dirkača.

Čudežni Volvo preprečil tragedijo
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 8 urami in 43 minutami)
Vsi vemo, da so avtobusi, šolska mladina in avtobusne postaje kar rizična kombinacija. Za drugo rojstvo norveškega mulca gredo zahvale zavoram Volvovega tovornjaka.

Kamera ujela udar strele v letalo
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 9 urami in 1 minuto)
Kamera ob vzletni stezi je pred nekaj dnevi redek pojav udara strele v letalo, kmalu po tistem, ko je to vzletelo z letališče v Amsterdamu.

Predčasno razkrita armaturna plošča novega mišičnjaka
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 9 urami in 42 minutami)
Veliki Mercedesov G se bo po vsej verjetnosti v začetku januarja, na salonu v Detroitu, pokazal v popolnoma novi izdaji.

Masovka na Nurburgringu iz prve osebe
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 10 urami in 4 minutami)
Na omrežju se je pojavil video z Zelenega pekla, ki kaže zelo veliko trčenje na Nurburgringu, posneto iz prve osebe.

Oznaka Cross prinaša Fullbacku nekaj opaznih dodatkov
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 10 urami in 7 minutami)
Fiat bo v kratkem v svoj cenik uvrstil novo različico poltovornjaka, ki je obogaten z nekaj terenske šminke. Prvič smo ga videli že spomladi.

Avtobusna postaja ni parkirišče
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 10 urami in 22 minutami)
Ta kratka zgodbica prihaja iz poletnega Maribora - potniki na mestni avtobus vstopajo in izstopajo sredi ceste.

Ne bom se vrnil v Sao Paulo
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 10 urami in 24 minutami)
Ponovno upokojeni dirkač Williamsa je povedal, da nima želje živeti v rodnem mestu v bližnji prihodnosti.

Arso bioplinarni Lendava odvzel okoljevarstveno dovoljenje
RTV SLO  - Okolje - (pred 3 dnevi, 10 urami in 27 minutami)
Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. Na občini Lendava so z ukrepom zadovoljni.

Bottasova predstava sramota
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 10 urami in 30 minutami)
Kanadčan brez dlake na jeziku je spet udaril – tokrat po drugouvrščenem Bottasu.

Po napadih odpovedan test z McLarnom
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 11 urami in 33 minutami)
Pirelli je po napadu na svoje mehanike v Braziliji odpovedal test z McLarnom na stezi v Interlagosu, ki je bil načrtovan za ta teden.

Kaj ponuja Octavia za skoraj 39 tisoč evrov
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 11 urami in 43 minutami)
Čehi so trenutno v obdobju, ko doživljajo svojo absolutno prodajno ekstazo, s tem pa Škoda kot znamka postaja trn v peti marsikateremu avtomobilistu. Tudi znotraj koncerna. Del te uspešne prodajne zgodbe je tudi Octavia, ki je pred nekaj meseci doživela prenovo in hkrati praznovala enaindvajset let obstoja.

Slečeni roadster
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 3 dnevi, 12 urami in 4 minutami)
Na salonu v Los Angelesu bodo BMW-jevci predstavili roadstersko različico modela i8, žgečkanje pred uradno predstavitvijo pa so pričeli s posnetkom striptiza.

Britanski parlament začenja razpravo o zakonu za izhod iz EU-ja
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 3 dnevi, 12 urami in 7 minutami)
V britanskem parlamentu se začenja drugo branje t. i.

Face ID pretentan!
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 12 urami in 19 minutami)

S telefonom iPhone X je Apple predstavil odklepanje naprave z obrazom Face ID. Slednje naj bi bilo tako zanesljivo, da ga je praktično nemogoče pretentati. Čeprav kamera z zaznavanjem globine dokazano loči med pravim obrazom in zamaskiranim dvojnikom s hollywoodsko masko, je strokovnjakom podjetja Bkav preverjanje uspelo prelisičiti. Podvig jim je uspel z izdelavo neobičajne maske, katere cilj ni bila navidezna...

preberite več »


Marjan Šarec, Frankenstein in podeželska pošast, ki bo tepla desnico?!
Pozareport  - zadnje novice - (pred 3 dnevi, 12 urami in 49 minutami)
Tako Aleš Maver, politični analitik in urednik spletnega portala Časnik.si, o fenomenu Marjana Šarca in potencialnih težavah politične desnice pred parlamentarnimi volitvami prihodnje leto.

München se dokončno poslavlja od Linuxa
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 13 urami in 19 minutami)

V Münchnu se klavrno končuje projekt Linux, ki se po poldrugem desetletju umika vnovični vrnitvi na Microsoftovo programsko opremo. Velikopotezna migracija ni prinesla želenih rezultatov, zato je pristojni odbor pri mestnem svetu izglasoval popoln prehod na Windows 10 do leta 2020.

preberite več »


Pametna seks igrača snemala odnose brez vednosti uporabnikov
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 17 urami in 4 minutami)

Predstavnik podjetja Lovense trdi, da je nedovoljeno snemanje zgolj manjši hrošč v aplikaciji za naprave z operacijskim sistemom Android, medtem ko težav na telefonih iPhone in tablicah iPad ni. Gre za napako v programskem modulu, ki skrbi za pošiljanje zvočnih in video sporočil. Ker snemanje ni predvideno, ga bodo s popravkom odpravili. Zagotavljajo, da posnetki obstajajo le na lokalni ravni in so dostopni samo...

preberite več »


Največja ruska banka pokupila vse grafične kartice
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 2 urama in 19 minutami)

V Rusiji so kupci opazili, da je zmanjkalo grafičnih kartic oziroma so se njihove cene čez noč potrojile. Najbolj za med so šle kartice GeForce GTX1060, GTX1070 in Radeon RX480, zato je v javnosti obveljalo prepričanje, da so Rusi množično pričeli z rudarjenjem kriptovalut. Ko se je izkazalo, da je za pomanjkanje kartic na trgu kriva banka Sberbank, se je nanjo vsul plaz obtožb.

preberite več »


Facebook z golimi slikami uporabnikov do večje varnosti
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 3 urami in 19 minutami)

Največje družabno omrežje na svetu je napovedalo boj pred maščevalnimi objavami golih slik uporabnikov. Z umetno pametjo bodo preprečili, da bi tuje osebe objavljale sporne fotografije nič hudega slutečih posameznikov. Vprašanje je, kako bodo uporabnike prepričali v sodelovanje, saj postopek zahteva, da posameznik občutljiv slikovni material najprej sam naloži na Facebookove strežnike, nakar sistem z uporabo...

preberite več »


Jermen drsi tudi mladim Dancem
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 4 dnevi, 3 urami in 20 minutami)
Danska policija je v soboto prijela tri mlade Dance, ki so si privoščili nezaslišano oslarijo.

Članice EU-ja naredile odločen korak proti Evropski obrambni uniji
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 4 dnevi, 4 urami in 8 minutami)
23 članic Evropske unije (EU), med njimi tudi Slovenija, je podpisalo listino o krepitvi obrambnega sodelovanja, katerega cilj je oblikovanje Evropske obrambne unije do leta 2025.

Ministri EU-ja sprejeli sankcije proti Venezueli zaradi "politične polarizacije" v tej državi
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 4 dnevi, 5 urami in 49 minutami)
Zunanji ministri Evropske unije so sprejeli sklop sankcij proti Venezueli, ki vključujejo tudi embargo na orožje, saj jih skrbi "politična polarizacija" v tej državi.

Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
RTV SLO  - Okolje - (pred 4 dnevi, 7 urami in 12 minutami)
Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.

Peti BMW za Marqueza, tokrat M4 Coupe CS
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 4 dnevi, 8 urami in 4 minutami)
Novi svetovni motociklistični prvak je pretekli vikend v Valenciji dobil ključe BMW M4 Coupe CS.

Oteženo prebijanje za reševalce na nujni vožnji
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 4 dnevi, 8 urami in 55 minutami)
Dežurni vremenoslovci so današnje sneženje zelo natančno napovedali že pred nekaj dnevi, a Dars in policija so spet padli na izpitu.

Alonso spet čez Hondo
Avtomanija  - Ostale novice - (pred 4 dnevi, 9 urami in 8 minutami)
Fernando Alonso je včeraj dal dušo in z McLarnom osvojil osmo mesto, a še enkrat več pokritiziral siromašno moč Hondinega pogona.

Pro et contra
Monitor  - clanek - (pred 4 dnevi, 9 urami in 19 minutami)

Najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu, bitcoin, je edinstvena priložnost za varčevalce. Bitcoin ima v primerjavi z običajnimi denarnimi enotami kup prednosti, predvsem svobodo, ki omogoča prejemanje in pošiljanje denarja vselej in povsod po svetu. Lastniki bitcoinov so brez skrbi v zvezi s prehajanjem denarja med državami, ne ozirajo se na delovni čas bank, praznike in druge omejitve, ki sicer vplivajo na...

preberite več »


New Delhi pesti močno povečan smog. Bo pomagal dež?
RTV SLO  - Okolje - (pred 4 dnevi, 10 urami in 35 minutami)
New Delhi je zavit v gost oblak smoga, količina nevarnih snovi desetkratno presega priporočeno mejo. Meteorologi za naslednje tri dni napovedujejo dež, kar bi lahko zmanjšalo gostoto smoga.

Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter
RTV SLO  - Okolje - (pred 4 dnevi, 11 urami in 31 minutami)
Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.

Borut Pahor je včeraj premagal Šarca, Kučana in Janšo
Pozareport  - zadnje novice - (pred 4 dnevi, 12 urami in 49 minutami)
Tako Silvester Šurla, odgovorni urednik revije Reporter, po včerajšnji zmagi Boruta Pahorja nad Marjanom Šarcem, v drugem krogu volitev predsednika republike.

Orjaškega slona operirali s pomočjo prostovoljnih prispevkov
RTV SLO  - Okolje - (pred 5 dnevi, 1 uro in 7 minutami)
V kolumbijskem živalskem vrtu so uspešno izpeljali operacijo slona, ki so ga oblasti pred leti rešile iz rok kriminalne združbe. Denar za operacijo so zbrali s pomočjo prostovoljnih prispevkov.

Zima se je na Novi Zelandiji v zadnjem stoletju skrajšala za en mesec
RTV SLO  - Okolje - (pred 5 dnevi, 5 urami in 43 minutami)
Raziskave Nacionalnega inštituta Nove Zelandije so pokazale, da se je zima v tej otoški državi v jugozahodnem Tihem oceanu v zadnjih stotih letih skrajšala za en mesec.

Dars opozarja na možne težave zaradi sneženja predvsem na primorski avtocesti
RTV SLO  - Okolje - (pred 5 dnevi, 6 urami in 49 minutami)
Dars je v pripravljenosti glede na napovedano poslabšanje vremena.

Obstaja možnost, da Velika Britanija EU zapusti brez dogovora
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 5 dnevi, 7 urami in 44 minutami)
Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier je dejal, da se Bruselj pripravlja na možnost, da Velika Britanija povezavo zapusti brez dogovora.

Poraba za IT v regijah EMEA bo leta 2018 presegla bilion dolarjev
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 17 urami in 19 minutami)

Padec je še posebej viden v Veliki Britaniji, kot največjem posamičnemu trgu v regijah EMEA, kjer beležijo padec porabe v višini 3,1%. Glavni razlog je negotovost zaradi Brexita in posledično šibka vrednost funta. Dodaten dejavnik za zadržanost pri porabi v EMEA pa je prehod na novo poslovne oblike rabe IT, zlasti SaaS v oblaku, kar je vplivalo na porabo sredstev zlasti v močne...

preberite več »


Na Visokem usoden padec s strehe, v Loki v Tuhinju podiranje dreves
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 5 dnevi, 22 urami in 16 minutami)
Na Visokem v občini Ig je krajan pri delu na strehi padel z nje in se tako hudo poškodoval, da ga gasilci z oživljanjem niso mogli rešiti.

Našli fosile "naših najzgodnejših prednikov"
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 6 dnevi, 3 urami in 30 minutami)
V Angliji so našli ostanke najzgodnejšega prednika večine današnjih sesalcev - vključno z ljudmi. Bitje je pred 145 milijoni let švigalo med nogami dinozavrov in lovilo žuželke.

Preplah zaradi povečanega radioaktivnega sevanja pri Krškem je bil lažen
RTV SLO  - Okolje - (pred 6 dnevi, 5 urami in 33 minutami)
Na eni od spletnih strani Evropske komisije, na kateri spremljajo radioaktivno sevanje v Evropi, so v petek popoldne na območju Krškega zaznali izjemno povečanje radioaktivnega sevanja gama.

Pop TV je ameriška televizija, ki ne dela v ZDA. Čas za nove lastnike!
Pozareport  - zadnje novice - (pred 6 dnevi, 12 urami in 49 minutami)
... Ta napis vas je pričakal na zaslonu, če ste želeli kot naročnik paketa Voyo neposredno spremljati soočenje Boruta Pahorja in Marjana Šarca na Pop TV, ste pa trenutno v tujini, recimo v Bostonu, Združene države Amerike. Spomnimo, Pop TV je ameriška televizija v stoodstotni lasti ameriške družbe CME, ki pa jo zdaj kupuje druga ameriška firma - United Group, hčerinska družba ameriškega naložbenega sklada KKR. No, mogoče je res že čas za nove ameriške lastnike, ki bodo morda omogočili, da bo Pop TV kot ameriško televizijo možno - prek spleta - spremljati tudi v ZDA.

Tipkovnica za navidezno resničnost
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 17 urami in 19 minutami)

Logitech in HTC nameravata vsaj del teh težav rešiti z novim kompletom imenovanim BRIDGE. Ta je sestavljen iz tipkovnice Logitech G, ki je prirejena za uporabo pri igrah in sledilnika premikanja HTC Vive Tracker. Slednjega s posebnim nosilcem pritrdimo na tipkovnico, s tem pa natančno spremlja gibanje rok in prstov ter jih ponazori v navideznem svetu.

preberite več »


Romana Pajenk ovadena zaradi krivega pričanja, lagala naj bi preiskovalni komisiji
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 6 dnevi, 21 urami in 1 minuto)
Policija je na specializirano državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper nekdanjo predsednico uprave Probanke Romano Pajenk zaradi suma krivega pričanja.

Evropski parlament dvomi o neodvisnosti policije in sodstva na Malti
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 6 dnevi, 22 urami in 43 minutami)
Evroposlanci so v osnutku resolucije izrazili zaskrbljenost zaradi pranja denarja na Malti, kar so razkrili t. i.

Radioaktivni rutenij-106 k nam najverjetneje prineslo iznad južnega Urala
RTV SLO  - Okolje - (pred 7 dnevi, 2 urama in 11 minutami)
Radioaktivnega rutenija-106, ki ga je na začetku oktobra v zraku zaznala uprava za jedrsko varnost, ni več. Vsebnost je bila sicer tako nizka, da ni imela posledic za zdravje ljudi in okolje.

Manj evropskega denarja za gradnjo in obnovo cest
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 7 dnevi, 6 urami in 50 minutami)
Vsak dan se vozimo po njih in vsak dan imamo razlog ali dva, da smo z njimi zadovoljni ali nezadovoljni.

Sum, da se je v Rusiji ali Kazahstanu zgodila jedrska nesreča
RTV SLO  - Okolje - (pred 7 dnevi, 7 urami in 13 minutami)
Francoski inštitut za jedrsko varnost IRSN pravi, da radioaktivna onesnaženost nad Evropo v zadnjih tednih kaže, da se je v Rusiji ali Kazahstanu zgodila jedrska nesreča.

Je steklo res primeren material za telefone?
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 10 urami in 19 minutami)

Če vam telefon pade na tla, vsekakor ne. Steklo je sicer res trdo, vendar tudi krhko - malce močnejši udarec ga zdrobi, kar se je zgodilo tudi nam. In kako je videti zadnja stranica Samsung Galaxy S8+, ko jo na servisu odstranijo? Kot kos plastike, na katerega je "naparjeno" nekoliko stekla. Po odstranitvi še veliko bolj zdrobljenega, kot je bilo prej.

preberite več »


Brexit: EU zahteva dogovor o finančni poravnavi v roku dveh tednov
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 7 dnevi, 10 urami in 30 minutami)
V Bruslju se je končal šesti krog pogajanj o brexitu. Evropska unija je Veliki Britaniji postavila rok dveh tednov, v katerih mora London priskrbeti odgovor glede finančne poravnave.

Logitech bo namerno pokvaril že prodane izdelke
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 13 urami in 19 minutami)

Logitech je napovedal, da bo 16. marca prihodnje leto onemogočil uporabo naprav Harmony Link. Gre za univerzalno vozlišče, ki uporabnikom omogoča nadzor nad hišnim kinom in ostalimi napravami prek aplikacije za pametne telefone. Ker Harmony Link za delovanje potrebuje povezavo z oblakom, ga bo lahko Logitech s posodobitvijo firmwara enostavno ubil.

preberite več »


Si lahko ovca zapomni človeški obraz?
RTV SLO  - Okolje - (pred 7 dnevi, 21 urami in 53 minutami)
Britanski znanstveniki so v okviru raziskav možganskih motenj skupino ovc testirali v prepoznavanju človeških obrazov. Ovce so si pri tem morale zapomniti obraze različnih zvezdnikov.

Mirku Krašovcu bodo morali v zadevi Betnava soditi že tretjič
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 8 dnevi, 1 uro in 14 minutami)
Vrhovno sodišče v Ljubljani je razveljavilo obsodilno sodbo nekdanjemu ekonomu mariborske nadškofije Mirku Krašovcu zaradi kršitve zakona o kazenskem postopku, v sodbi pa naj tudi ne bi bili jasni . . .

Ankaran toži italijanski ministrstvi zaradi projekta plinovoda Trst-Gradež
RTV SLO  - Okolje - (pred 8 dnevi, 3 urami in 24 minutami)
Občina Ankaran je vložila drugo tožbo proti dvema italijanskima ministrstvoma, ki sta izdali okoljevarstveno soglasje za plinovod Trst-Gradež.

Evropski uniji se znova ni uspelo dogovoriti o uporabi glifosata
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 8 dnevi, 5 urami in 10 minutami)
Članicam Evropske unije znova ni uspelo doseči dogovora o podaljšanju dovoljenja za uporabo spornega herbicida glifosat za pet let.

Bruselj še zvišal napoved: slovenski BDP letos višji za 4,7 odstotka
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 8 dnevi, 8 urami in 5 minutami)
Evropska komisija je v jesenski gospodarski napovedi močno zvišala napoved rasti BDP-ja za Slovenijo. Za letos ji napoveduje 4,7-odstotno rast, kar je 1,4 odstotne točke več od spomladanske napovedi.

Igor Lah, eden najbogatejših Slovencev, bo moral pred sodišče
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 8 dnevi, 8 urami in 34 minutami)
Obtožnica proti enemu najbogatejših Slovencev Igorju Lahu je pravnomočna. Lah bo na zatožno klop sedel zaradi očitkov oškodovanja upnikov, pranja denarja in ponarejanja ter uničenja poslovnih listin.

Štajerska avtocesta ponoči zaprta zaradi gorečega tovornjaka
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 8 dnevi, 9 urami in 11 minutami)
Ponoči je na štajerski avtocesti od Slovenske Bistrice proti Tepanju v celoti zgorelo tovorno vozilo. Zaradi požara je bila avtocesta več ur zaprta. Poškodovan ni bil nihče.

Cekuta naj bi zaprosil za azil v Bosni in Hercegovini
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 9 dnevi, 0 urami in 13 minutami)
Po neuradnih informacijah naj bi pravnomočno obsojeni slikar Jure Cekuta zaprosil za politični azil v Bosni in Hercegovini. Predtem je zaprosil za odlog prestajanja kazni zaradi slabega zdravja.

Kibernetsko okolje je bojišče, zato se moramo organizirati
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 9 dnevi, 0 urami in 18 minutami)
Slovenija mora do maja, tudi zaradi zahtev EU-ja, sprejeti zakonodajo o kibernetski varnosti.

Indijska prestolnica New Delhi se duši v smogu
RTV SLO  - Okolje - (pred 9 dnevi, 1 uro in 11 minutami)
V glavnem mestu Indije New Delhiju so v sredo zaradi hudo onesnaženega zraka zaprli vse šole. Zdravniki opozarjajo, da gre za izreden razmere na področju javnega zdravja.

Slovenjgradčani vznemirjeni: Hmeljišča nastajajo preblizu naselij
RTV SLO  - Okolje - (pred 9 dnevi, 5 urami in 16 minutami)
V zadnjih tednih je nekaj občanov slovenjgraške občine vznemirilo urejanje novih hmeljišč, ki so se po njihovih besedah preveč približala stanovanjskim objektom, zaradi česar so ustanovili civilno . . .

Podrejeni tožilci in lojalni kolegi so tožilcu Fišerju spet rešili kožo
Pozareport  - zadnje novice - (pred 9 dnevi, 5 urami in 29 minutami)
Tako Vinko Gorenak, poslanec SDS in nekdanji minister za notranje zadeve, na svojem blogu, ob včerajšnji odločitvi tako imenovanega Državnotožilskega sveta, da odpravi suspenz, ki ga je zoper Zvonka Fišerja izrekel vrhovni generalni tožilec Drago Šketa. Spomnimo: Drago Šketa je zoper Zvonka Fišerja odredil suspenz, ker so mu z nekdanjim ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem na ljubljanskem sodišču začeli soditi zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja v znani "zadevi Škrlec".

Francija bi dovoljenje za "verjetno rakotvoren" glifosat podaljšala "le" za tri leta
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 9 dnevi, 7 urami in 18 minutami)
Francija bo nasprotovala predlogu Evropske komisije, ki predlaga petletno podaljšanje veljavnosti dovoljenja za herbicid glifosat v EU-ju, je sporočil francoski okoljski minster in dodal, da se . . .

Twitter za vse uporabnike razširil dolžino tvita na 280 znakov
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 9 dnevi, 10 urami in 38 minutami)
Twitter je konec septembra le nekaterim uporabnikom dal možnost, da lahko v enem tvitu napišejo dvakrat več znakov - 280, zdaj pa je to novost razširil na vse račune.

25-letnemu Ptujčanu zasegli več kot tri kilograme mamil
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 10 dnevi, 2 urama in 30 minutami)
Policisti so na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujčana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hišno preiskavo, so našli še več kot tri kilograme prepovedanega mamila.

Hrvaški slavonski kulen, Sloveniji 5-letno prehodno obdobje
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 10 dnevi, 3 urami in 0 minutami)
Evropska komisija je ugodila prošnji Hrvaške za vpis suhomesnatega proizvoda Slavonski kulen/Slavonski kulin v register zaščitenih proizvodov z geografsko označbo, Sloveniji pa odobrila prehodno . . .

Točno šest dni pred volitvami Tina Maze na twitterju podprla Boruta Pahorja
Pozareport  - zadnje novice - (pred 10 dnevi, 12 urami in 49 minutami)
Tako je Tina Maze, nekdanja smučarska prvakinja, točno šest dni pred drugim krogom predsedniških volitev, na twitterju podprla Boruta Pahorja. Pahor se ji je zahvalil: Iskrena hvala. Še naprej se bom zelo trudil.

Zdravnik, ki naj bi odvisnike množično zalagal s pomirjevali, zanika krivdo
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 11 dnevi, 0 urami in 5 minutami)
Nekdanji zdravnik Franc Grošelj na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za očitano kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih mamil.

WMO: Leto 2017 med najtoplejšimi do zdaj
RTV SLO  - Okolje - (pred 11 dnevi, 2 urama in 17 minutami)
Medtem ko se je v Bonnu začela svetovna podnebna konferenca, je Svetovna meteorološka organizacija (WMO) objavila, da bo letošnje leto eno izmed treh najtoplejših do zdaj.

Hišne preiskave zaradi suma ponarejanja poslovnih listin
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 11 dnevi, 3 urami in 47 minutami)
Kriminalisti in policisti Policijske uprave Novo mesto po nalogu pristojnega sodišča preiskujejo več stanovanjskih in poslovnih prostorov ter vozil na svojem območju.

Umrl po padcu s strehe
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 11 dnevi, 4 urami in 11 minutami)
V naselju Krasna v občini Poljčane se je v nedeljo nekaj po 15. uri zgodila nesreča, v kateri je umrl 53-letni domačin.

Zaradi dima v objektu umrl 38-letni Ukrajinec
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 12 dnevi, 2 urama in 49 minutami)
V kraju Močle na območju Šmarja pri Jelšah je ponoči začelo tleti v pomožnem objektu pri stanovanjski hiši, v zadimljenem prostoru pa je umrl neprijavljen 38-letni državljan Ukrajine.

Z gospodinjstvom se ukvarja precej več žensk kot moških
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 12 dnevi, 5 urami in 27 minutami)
Leta 2016 je 92 odstotkov žensk, starih od 25 do 49 let, dnevno skrbelo za svoje otroke, prav tako je to počelo 68 odstotkov moških, kažejo podatki Eurostata.

Kmalu bodo noseči tudi moški
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 12 dnevi, 23 urami in 49 minutami)
Presaditev maternice je medicinsko dejstvo in ženske prejemnice so že uspešno rodile potomce. Pred vrati je čas, ko bodo to počeli tudi moški, napoveduje strokovnjak za plodnost.

Pri sosednji zvezdi cel planetarni sistem?
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 13 dnevi, 4 urami in 4 minutami)
Najbližja sosednja zvezda, Proksima Kentavra, ima ob sebi en potrjen planet, in to v območju Zlatolaske. Nova opazovanja pa razkrivajo, da bi lahko imel družbo.

Do okolja prijaznejše: sveče iz odpadnega jedilnega olja
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 13 dnevi, 5 urami in 7 minutami)
Slovenci smo povsem pri vrhu svetovne lestvice potrošnikov nagrobnih sveč, saj jih vsak Slovenec letno prižge povprečno kar 12. Samo v tem času, na začetku novembra, na pokopališčih prižgemo okoli . . .

Strokovnjaki opozarjajo na vse pogostejše kraje kriptovalut
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 13 dnevi, 6 urami in 24 minutami)
Raziskovalci družbe Kaspersky Lab o pozarjajo, da uporabniki digitalnih valut postajajo vse pogostejša tarča spletnih kriminalcev.

Izgubil oblast nad vozilom, prebil ograjo in umrl
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 13 dnevi, 11 urami in 41 minutami)
V naselju Zgornji Log na območju občine Litija se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni voznik osebnega vozila.

Podivjan pes hudo ranil mimoidočega
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 13 dnevi, 12 urami in 23 minutami)
V Hrastniku je v petek popoldne pes napadel občana, ki je mimo hiše sprehajal svojega psa. Podivjani pes je moškega huje ranil, policisti pa so v posredovanju morali uporabiti strelno orožje.

Kaj svetuje zdaj že slavna Gucci Korošica?
Pozareport  - zadnje novice - (pred 13 dnevi, 12 urami in 49 minutami)
Tako Denise Dame ali Gucci Korošica, nenavadna zvezdnica globalnega spletnega portala YouTube iz Raven na Koroškem, o tem, kaj potrebuje ženska.

"Ženski in moški princip sta potrebna, da stvar deluje čisto zares"
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 14 dnevi, 12 urami in 39 minutami)
Pred desetimi leti so prvič podelili nagrado "za ženske v znanosti" v Sloveniji. Prejela jo je obetavna mlada genetičarka Luca Lovrečić.

Glejte VVFaktor, sicer boste na družbeni lestvici nedvomno nazadovali!
Pozareport  - zadnje novice - (pred 14 dnevi, 13 urami in 14 minutami)
Tako Aljuš Pertinač, voditelj oddaje VVFaktor na TV3, ob zaključku včerajšnje oddaje.

Po 100 letih odkrili novo človeku podobno opico, ki je že ogrožena
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 14 dnevi, 22 urami in 51 minutami)
Znanstveniki so po več letih preverjanj potrdili, da v odročni indonezijski džungli obstaja nova vrsta človečnjakov iz rodu orangutanov.

V avtomobilu prevažal živalske kadavre
RTV SLO  - Črna kronika - (pred 14 dnevi, 23 urami in 32 minutami)
Mariborski policisti so v noči na ponedeljek na Pohorju v vozilu, v katerem so bili ženska in moški z območja Mislinje ter državljanka Hrvaške, našli kadavre divjadi.

Ne sekirajte se zaradi Žižka, on itak z danes na jutri spreminja stališča
Pozareport  - zadnje novice - (pred 15 dnevi, 12 urami in 35 minutami)
Tako Boštjan M. Zupančič, nekdanji ustavni sodnik in bivši sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice, o najnovejših izjavah filozofa Slavoja Žižka, kako so Madžarska, Poljska, pa zraven še malo tudi naša Slovenija - osi zla.

Kako izdelati zavestnega robota?
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 17 dnevi, 7 urami in 21 minutami)
Zavest je izmuzljiv pojem, ki ga vsak pozna, nihče pa ne zna natančno definirati.

Žiga Turk komentira: Brglez je reformacijo zapregel v levičarsko agendo
Pozareport  - zadnje novice - (pred 17 dnevi, 11 urami in 56 minutami)
Tako Milan Brglez, predsednik državnega zbora, med govorom na sinočnji državni proslavi ob dnevu reformacije v Cankarjevem domu. Žiga Turk, nekdanji minister, profesor, bloger in kolumnist, pa je včerajšnji Brglezov govor na twitterju pokomentiral takole: Brglez je zapregel reformacijo v levičarsko agendo. Kot smo že dolgo vajeni ...

Hrvaška računa, da bo evro uvedla v 7-8 letih
RTV SLO  - Evropska Unija - (pred 18 dnevi, 8 urami in 18 minutami)
Hrvaška si obeta, da bo v prihodnjih od sedmih do osmih letih postala članica evrskega območja, je povedal premier Andrej Plenković.

Kučan, ki še vedno iz ozadja rola Slovenijo, blesti v lažnih novicah
Pozareport  - zadnje novice - (pred 18 dnevi, 23 urami in 31 minutami)
Tako Maja Sunčič, antropologinja in kolumnistka, o nekdanjem predsedniku države Milanu Kučanu, aktualnih volitvah predsednika republike in fake novicah. Ki namreč niso zgolj lažne novice, temveč tudi mešanica polresnic, zamolčanih resnic in izkrivljanj, v katerih pa Kučan preprosto blesti.

Slovenski raziskovalci odkrili mrežo, ki bi lahko povezala praživljenje
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 20 dnevi, 3 urami in 37 minutami)
Na ljubljanski biotehniški fakulteti so podrli 130 let staro paradigmo o planktonu in v isti sapi identificirali način, kako bi se lahko enocelično življenje prelevilo v večceličnega.

Dinozaver z roparsko masko navdušil znanstvenike
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 20 dnevi, 4 urami in 25 minutami)
Pred 130 milijoni let se je na Kitajskem potikal dinozaver v velikosti rakuna, ki je prav tako kot ta nosil "roparsko masko" oz. temen trak čez oči.

Na prihodnjih volitvah bo gneča, kot je še ni bilo. Na levi in desni.
Pozareport  - zadnje novice - (pred 20 dnevi, 12 urami in 43 minutami)
Tako Andraž Zorko, analitik javnega mnenja iz agencije Valicon, o gneči na prihodnjih parlamentarnih volitvah, takšni gneči, kot je še ni bilo.

Savdska Arabija prva država, ki je podelila državljanstvo robotu
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 21 dnevi, 7 urami in 32 minutami)
Humanoid Sophia je postal prvi robot na svetu, ki je dobil državljanstvo neke države.

EU kaže svoje mišice kiberkriminalcem
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 22 dnevi, 13 urami in 2 minutama)
Evropska unija želi okrepiti boj proti kibernetskemu kriminalu, še posebej, ko sta dva izsiljevalska virusa v prvi polovici leta močno prizadela evropsko industrijo.

Posamezne delfine lahko razločimo po njihovih obrazih
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 26 dnevi, 23 urami in 24 minutami)
Raziskovalci, na čelu s predsednikom slovenskega društva Morigenos, so odkrili novo metodo identifikacije delfinov, ki so jo predstavili tudi v priznani znanstveni reviji.

Ljubljanski študenti s Pipistrelom razvili prvo polnilnico za električna letala
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 27 dnevi, 7 urami in 6 minutami)
Študenti Univerze v Ljubljani so s podjetjem Pipistrel razvili prvo polnilnico za električna letala na svetu, ki predstavlja pomemben mejnik na področju ekologije letalskih prevozov.

Umetna inteligenca se je že sposobna učiti brez človekove pomoči
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 29 dnevi, 4 urami in 19 minutami)
Medmrežni velikan Google razvija umetno inteligenco, ki se je sposobna učiti brez kakršnega koli človeškega posredovanja.

Na Kemijskem inštitutu razvili proteinske kletke, ki jih je mogoče sintetizirati v celicah
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 30 dnevi, 21 urami in 12 minutami)
Raziskovalci Odseka za sintezno biologijo in imunologijo s Kemijskega inštituta so razvili proteinske oziroma beljakovinske kletke.

Tudi s protokolom WPA2 so v brezžičnih omrežjih Wi-Fi varnostne ranljivosti
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 31 dnevi, 8 urami in 52 minutami)
Raziskovalci so v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih Wi-Fi, našli več varnostnih ranljivosti.

Na testu: Kozmetični popravki - Samsung Galaxy J7 (2017)
RTV SLO  - Znanost in tehnologije - (pred 31 dnevi, 13 urami in 2 minutama)
Samsung ima lepo razdelano strategijo ponujanja vedno novejših, posodobljenih različic svojih telefonov.

Copyright   www.informacije.si