eNajdi.si     Mali oglasi
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Zaradi ruske blokade Telegrama ima težave tudi Google
Monitor  - novica - (pred 22 urami in 15 minutami)

Prejšnji mesec je podjetje Telegram izgubilo tožbo pred ruskim vrhovnim sodiščem, kjer se je poskušalo upreti odločitvi, da mora oblastem predati privatni ključ za dešifriranje komunikacije med svojimi uporabniki. Ruski zakoni določajo, da morajo imeti ruske oblasti dostop do vse šifrirane komunikacije - za boljši nadzor nad potencialnimi teroristi.

preberite več »


Resni CAD »brezplačniki«
Monitor  - clanek - (pred 23 urami in 15 minutami)

Programska oprema za računalniško podprto načrtovanje in modeliranje že od nekdaj velja za zahtevno in zato tudi plačljivo. A to še ne pomeni, da ni bila deležna pogledov odprtokodne skupnosti in zanesenjakov, ki prisegajo na brezplačno programje. Kdor si želi predvsem osnovne funkcionalnosti, za programe CAD ne bo odštel niti evra.

preberite več »


Nemško sodišče zavrnilo pritožbo proti blokadi oglasov
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 19 urami in 15 minutami)

Pred tremi leti je nemški založnik Axel Springer sprožil tožbo zoper Eyeo, podjetjem, ki razvija dodatek Adblock Plus za blokado oglasov v brskalnikih.

preberite več »


Obsojen najstnik, ki je vdrl v TV ministra za nacionalno varnost
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 5 urami in 15 minutami)

Na londonskem sodišču so 18-letnega Kana Gambla obsodili na dve leti mladinskega zapora, ker je pred poltretjim letom (torej kot 15-letnik!) vdrl v domač računalniški sistem Johna Brennana, ki je bil tedaj direktor CIE. Napadel je tudi njegovo ženo in pomočnika direktorja FBI-ja.

preberite več »


Lažni požarni alarm onesposobil strežnike severnih borz
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 11 urami in 15 minutami)

Ta teden je bilo na severnih borzah, zlasti na Finskem, nemalo težav s trgovanjem, ki jih je povzročil izpad podatkovnega centra v Väsbyju v predmestju Stockholma. V sredo zjutraj je zaradi tehničnih težav trgovanje ustavila finska borza in ga nadaljevala šele ob 15.00 po lokalnem času. Težave so bili tudi na borzah na Danskem, v Estoniji, na Islandiji, v Latviji, Litvi in na Švedskem.

preberite več »


Google obupal nad Allo, pripravlja Chat
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 1 uro in 15 minutami)

Pri Googlu bodo očitno opustili še eno storitev trenutnega sporočanja, Allo. Namesto tega bodo svojo energijo preusmerili v tehnologijo, enostavno imenovano Chat. Gre za tehnologijo, zasnovano na standardu Universal Profile zveze GSMA. Cilj je izboljšati privzeto izkušnjo pošiljanja sporočil v vgrajeni Android aplikaciji in jo tako postaviti ob bok Facebookovem Messengerju, Applovim Messages, WhatsApp in ostalimi.

preberite več »


Apple z novim robotom za razstavljanje telefonov
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 20 urami in 15 minutami)

Apple je pred leti javnosti pokazal robota za razstavitev odsluženih telefonov iPhone, imenovanega Liam. Sedaj so pokazali novega člana reciklažne ekipe – Daisy. Novi robot je nekoliko manjši, velika prednost je v tem, da zmore razstaviti devet različnih modelov iPhone – Liam je bil narejen samo za iPhone 6. Daisy sicer uporablja kar nekaj sestavnih delov, razvitih že za Liama, zmore pa...

preberite več »


Programski troboj
Monitor  - clanek - (pred 3 dnevi, 21 urami in 15 minutami)

V svetu programske opreme, ki omogoča predvajanje večpredstavnih vsebin »na sto in en način« in na različnih napravah, smo v zadnjem desetletju priča izoblikovanju dveh taborov. Mar programa Kodi in Plex sploh puščata še kaj možnosti drugim? Prepričali smo se, da dvoboj zlahka preraste v troboj ali celo četveroboj.

preberite več »


Huawei razširja ponudbo prenosnikov s Honor MagicBook
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 19 urami in 15 minutami)

Huawei že nekaj časa izdeluje prenosnike MateBook (pri nas niso na voljo), sedaj pa so na Kitajskem predstavili še prenosnik hčerinske znamke Honor - MagicBook.

preberite več »


Bo Facebook razvijal lastna integrirana vezja?
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 0 urami in 15 minutami)

Pri Facebooku so objavili prosto delovno mesto za delo v skupini, ki bi razvijala integrirana vezja SoC (system on a chip) in ASIC (Application-Specific Integrated Circuit).

preberite več »


Facebook bo GDPR uporabljal po celem svetu
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 5 urami in 15 minutami)

V nasprotju s prvotnimi navedbami je Facebook sedaj vendarle uradno potrdil, da bo novo evropsko direktivo o zaščiti osebnih podatkov GDPR spoštoval povsod, ne le za Evropejce v Evropi. Najprej jo bodo začeli upoštevati v EU, kar naj bi se zgodilo že ta teden, postopoma pa še drugod.

preberite več »


Microsoft razvil lastno različico Linuxovega jedra
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 21 urami in 15 minutami)

Leta 2001 je Steve Ballmer, takrat izvršni direktor Microsofta, v intervjuju dejal, da je Linux podoben raku, ki okuži vse, česar se dotakne. A v zadnjih letih se odnos Microsofta do Linuxa močno spreminja, podjetje v njem vidi dobre možnosti za zaslužek. Pravkar so napovedali Azure Sphere, za katero so razvili lastno različico Linuxovega jedra.

preberite več »


Blockchain je prihodnost in Slovenija hoče tam biti prva
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 17 urami in 15 minutami)

Združenje Blockchain Alliance Europe, ki ima sedež v Ljubljani, je v sodelovanju z vlado republike Slovenije in ob podpori družbe ConsenSys sredi aprila na Brdu pri Kranju organiziralo odmevno mednarodno konferenco s področja tako imenovane »nove ekonomije«, ki ji zagovorniki pravijo kar Blockchain ekonomija.

preberite več »


Adventura holding kupil Big Bang
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 19 urami in 15 minutami)

Iz investicijske družbe Adventura holding so v izjavi za javnost sporočili, da so preko družbe Bidigital d.o.o. postali večinski lastnik družbe Big Bang.

preberite več »


Apple naj bi pripravljal upogljiv telefon
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 23 urami in 15 minutami)

Sodeč po govoricah v spletu naj bi pri Applu pripravljali upogljiv telefon, ki naj bi na trg prišel leta 2020.

preberite več »


Tožba zoper Facebook zaradi prepoznave obrazov
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 0 urami in 15 minutami)

V ZDA se pripravlja skupinska tožba zoper Facebook, konkretno zaradi njihove tehnologije prepoznave obrazov.

preberite več »


Prenova Gmaila prinaša sporočila, ki se sama uničijo
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 5 urami in 15 minutami)

Gmail dobiva prenovo, ki pa ne bo le vizualna, temveč bo prinesla nekaj novih funkcij. Med njimi je zelo zanimiva možnost časovno omejenih sporočil, ki se uničijo po določenem času po odprtju.

preberite več »


Apple Pay ali Google Pay? Ne, NLB Pay!
Monitor  - clanek - (pred 28 dnevi, 10 urami in 15 minutami)

Mobilno plačevanje? Digitalne denarnice? Kako za to vrsto novotarij navdušiti prebivalce dežele, kjer je plačevanje s kreditnimi karticami šele nedavno doživelo razmah? Morda bo nekaj svežega zaleta ponudnikom in uporabnikom dalo že to, da se je v novi val poravnavanja računov med prvimi vključila tudi največja banka v državi.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si