eNajdi.si     Mali oglasi
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Dropbox za profesionalce
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 19 urami in 27 minutami)

Dropbox Professional je namenjen posameznikom, ki oblačno shrambo uporabljajo tako za osebne kot službene stvari. V naročnino 200 evrov letno ali dvajset na mesec je vključenih 1 TB oblačnega prostora, pametna sinhronizacija Smart Sync in novost Showcase. Slednja omogoča, da namesto suhoparne povezave do datoteke, vsebino z oblačne shrambe delimo s privlačno predstavitvijo, ki ji po želji določimo naslovnico,...

preberite več »


Samsung z Linuxom
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 19 urami in 57 minutami)

Samsung je predstavil storitev Linux on Galaxy, ki bo osmislila PC način dela pametnejših telefonov Galaxy. Najbolj bodo zmožnosti poganjanja Linux distribucije veseli razvijalci, ki bodo lastno razvojno okolje poslej lahko povsod nosili s seboj. Operacijski sistem Linux bo na telefonih Galaxy tekel pod okriljem Androida, kot samostojna aplikacija.

preberite več »


Microsoft prikrival vdor v lastno bazo ranljivosti
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 17 urami in 57 minutami)

Vdori v baze podatkov so problematični že sami po sebi, še bistveno večja težava pa je vdor v bazo, kjer so shranjene informacije o zakrpanih in nezakrpanih ranljivosti v programski opremi. Doslej smo vedeli za en sam tak primer, sedaj pa smo izvedeli še za drugega. Zgodilo se je Microsoftu.

preberite več »


Intel objavil predlog standarda za varnost avtonomnih vozil
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 18 urami in 57 minutami)

Podjetja, ki razvijajo avtonomna vozila, Alphabet, Uber, General Motors, Tesla, Ford in drugi, se varnosti v prometu lotevajo na različne načine, zato Amnon Shashua, predsednik uprave Intelovega podjetja Mobileye predlaga matematični izračun za ugotavljanje varnosti Responsibility Sensitive Safety, ki bi poenotil napore za določanje varnega načina vožnje in ukrepanje v izrednih primerih.

preberite več »


Ranljive tudi otroške ure
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 19 urami in 57 minutami)

Pri podrobnejšem pregledu naprav blagovnih znamk Gator in GPS for Kids, ki staršem omogočajo sledenje otroku ter osnovno komunikacijo z njim, so ugotovili, da hekerji z lahkoto prevzamejo nadzor in od daleč prisluškujejo, sledijo, se pogovarjajo z nosilcem in staršem sporočajo lažno lokacijo. Testirane ure obenem ne uporabljajo nikakršnega šifriranja med pošiljanjem in shranjevanjem podatkov.

preberite več »


Procesor za poceni telefone brez robov
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 18 urami in 57 minutami)

Telefoni brez robov so zadnja modna muha, za zdaj rezervirana zgolj za modele (naj)višjega cenovnega ranga. Qualcomm pravi, da ne za dolgo, predstavljeni procesor Snapdragon 636 je namenjen predvsem proizvajalcem, ki bi želeli robove odstraniti tudi cenejšim pametnim telefonom. Naslednik Snapdragona 630 se ponaša s podporo ločljivosti FHD+ (2160 x 1080) ter izboljša vidljivost v slabših pogojih (Assertive Display).

preberite več »


Resna brezžična grožnja
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 19 urami in 57 minutami)

V nevarnosti so vse naprave, od mobilnih naprav do PCjev, najbolj računalniki z operacijskim sistemom Linux in telefoni z Androidom od različice šest naprej. Napad s pomočjo luknje v šifriranju WPA2 so poimenovali Key Reinstallation Attack oziroma Krack Attack. Gre za varnostno šibko točko standarda in ne posameznih naprav, ki hekerjem omogoča krajo kreditnih kartic, bančnih podatkov, gesel, fotografij in drugih...

preberite več »


Huawei predstavil telefona Mate 10 in Mate 10 Pro
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 2 urama in 57 minutami)

Huawei se je tokrat odločil, da »pro« v imenu ne bo pomenilo le večjega telefona, ampak sta predstavljena modela drugačna. Oba poganja najnovejši procesor Kirin 970, ki je z posebno enoto »za umetno inteligenco« nadgrajeni lanski model Kirin 960. Procesor je varčnejši, enota NPU (Neural Processing Unit), kot so jo poimenovali, pa je zaenkrat uporabljena za hitro prepoznavanje vsebine v...

preberite več »


S telefonom proti sladkorni bolezni
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 17 urami in 57 minutami)

Diabetiki tipa 1 živijo stresno življenje s številnimi merjenji sladkorja v krvi, pravilnim doziranjem inzulina ter v strahu pred hipoglikemijo, nenormalno znižano koncentracijo glukoze v krvi. Raziskovalci univerze v Harvardu bi jim radi pomagali z umetno trebušno slinavko, ki glede na algoritem s povezanega pametnega telefona ter meritve sistema za nadzor sladkorja v krvi, v telo dostavi primerno količino...

preberite več »


OnePlus vohuni za uporabniki
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 18 urami in 57 minutami)

Strokovnjak za varnost, Chris Moore, je razkril, da OnePlus poleg številnih podatkov o uporabi zbira tudi informacije, ki določenega uporabnika vežejo na napravo. Podjetje tako v vsakem trenutku ve, kdo uporablja njihov telefon. Nečedno početje so Kitajci priznali ter obljubili, da se bodo poboljšali. Čeprav na skrivaj pridobljenih podatkov niso delili z nikomer, niti niso imeli kakršnihkoli zlih namenov, bodo v...

preberite več »


Analiza dokumentov v oblaku z umetno inteligenco
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 1 uro in 57 minutami)

Ogrodje z imenom Box Skills bo pomagalo predvsem avtomatizirati analizo vsebin, ki jih hranimo v različnih tipih datotek. Zanimivo je, da pri temu uporabljajo algoritme in spletne sisteme za umetno inteligenco različnih proizvajalcev.

preberite več »


WD najavlja diske zmogljivosti 40 TB
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 2 urama in 57 minutami)

Ključni element nove tehnologije so bralno-pisalne glave s posebnim oscilatorjem (spin torque oscillator), ki generirajo mikrovalovno polje in s tem omogočajo natančnejše zapisovanje podatkov. Tehnologija MAMR ima v primerjavi s sedanjimi HAMR (heat-assisted magnetic recording) dodatno prednost v tem, da delujejo pri bistveno nižjih temperaturah in s tem podaljšujejo življenjsk...

preberite več »


Spletna stran lahko rudari z vašim procesorjem
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 14 urami in 57 minutami)

Po internetu se je začel širiti dodatek za spletne strani Coinhive, ki med obiskom ugrabi procesor in začne za lastnika spletne strani rudariti kriptovalute z obiskovalčevim procesorjem. Taktika, ki jo je sprva uporabljal The Pirate Bay, se je razširila tudi na druge spletne strani.

preberite več »


Javni oblak predstavlja že tretjino prodaje IT infrastrukture
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 1 uro in 57 minutami)

V drugem četrtletju 2017 so ponudniki javnih storitev v oblaku prvič presegli tretjino (33,5%) prodaje vse IT opreme, kar vrednostno znaša 8,7 milijard dolarjev. Rast nakupov v tem segmentu se je v zadnjem letu povečala za 34,1%.

preberite več »


Demokratizacija po ameriško
Monitor  - clanek - (pred 8 dnevi, 1 uro in 57 minutami)

Oblak je nedvomno izraz, ki je vsaj na področju informacijskih tehnologij zaznamoval desetletje in bo vsaj še eno, potem pa se bo umaknil v udobje vsenavzočnosti in nevrednosti omenjanja. Ko govorimo o tehnoloških prebojih, je ravno oblačna infrastruktura tista, ki poganja inovacije in omogoča tehnološke in druge skoke, ki smo jim priča vsak dan.

preberite več »


Vodoodporni Amazon Kindle Oasis 2
Monitor  - novica - (pred 9 dnevi, 1 uro in 57 minutami)

Novi bralnik ima tudi novo obliko, pokrov iz aluminija, predvsem pa večji 7-palčni zaslon tipa E-ink, ki povrh vsega premore višjo gostoto pik, 300 pik na palec. Celoti so namenili zmogljivejšo elektroniko, ki omogoča hitrejši prehod med stranmi, izboljšali so osvetlitev zaslona za nočno branje in povečali zmogljivost akumulatorja, ki zdaj menda zagotavlja kar 6 tednov neprekinjenega delovanja.

preberite več »


Samsung Galaxy S9 je že v pripravi
Monitor  - novica - (pred 10 dnevi, 1 uro in 57 minutami)

Po pisanju analitika Ming-Chi Kuo, ki je v preteklosti pogosto povsem pravilno napovedal poteze proizvajalcev mobilnih telefonov, bo Galaxy S9 imel lastnost, ki jo Applu ni uspelo zadovoljivo pripraviti za trenutno generacijo izdelkov: bralnik prstnih odtisov, ki je nemoteče vgrajen pod zaslon. Apple je menda intenzivno delal na tovrstni tehnologijo, vendar ni dosegel zadovoljive zanesljivosti v rokih potrebnih za...

preberite več »


Televizija prek LTE
Monitor  - clanek - (pred 53 dnevi, 2 urama in 57 minutami)

Vajeni smo že, da nam mobilni operaterji v paketih za mobilno telefonijo ponujajo vedno večje kupe gigabajtov, da so hitrosti, ki jih dosegamo pri igračkanjih z aplikacijo Speedtest, vedno večje in da so cene vedno nižje. Zato verjetno ne boste presenečeni, ko bomo zapisali, da vse to velja tudi za paket A1 Domači net, s katerim smo se poleti spet igrali.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si