eNajdi.si     PRODAM.com     Bolha.com
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


EU predstavlja novo digitalno strategijo
Monitor  - novica - (pred 2 urama in 33 minutami)

Evropa se želi postaviti na lastne digitalne temelje, razviti digitalne storitve, ki bodo konkurenčne ameriškim in kitajskim, obenem pa postaviti osnovo za novo gospodarsko rast, ki bo temeljila na inovativnih tehnologijah, kot so napredne telekomunikacije, umetna inteligenca in kvantno računalništvo. Vse skupaj prepredeno s ciljem, da bi Evropa do leta 2050 postala kontinent brez okolju škodljivih emisij, z...

preberite več »


Merilniki elektromagnetnih "sevanj" in zaslužek z njimi
Monitor  - clanek - (pred 17 urami in 22 minutami)

Na internetu najdemo številne posameznike in družbe, ki ponujajo meritve elektromagnetnih sevanj, in celo nemalo tovrstnih aplikacij za pametni telefon. Elektromagnetna sevanja je mogoče meriti, a to ni ne poceni ne enostavno, predvsem pa doma ni potrebno. Na eni strani imamo posameznike dvomljive usposobljenosti na načičkanih spletnih strani, na drugi pa akreditirane institucije z več deset tisoč evri vredno...

preberite več »


Američani razmišljajo o širitvi blokade zoper Huawei
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 23 urami in 28 minutami)

Sodeč po pisanju agencije Reuters naj bi ameriška administracija razmišljala o dodatnih ukrepih zoper Huawei, prepoved sodelovanja bi radi razširiti tudi na tuja podjetja.

preberite več »


Ko rabljeni Tesli prenehajo delovati vsi programski dodatki...
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 4 urami in 33 minutami)

Tesla je bolj računalnik na kolesih kakor avtomobil z računalnikom, kar prinaša prijeme, ki smo jih bolj vajeni iz sveta programske opreme. Med drugim to pomeni, da so različne verzije modelov Tesle fizično zelo podobne ali enake, doplačila pa prinesejo programski odklep funkcij. In v nekaterih primerih tudi naknadni zaklep. Programska oprema kot storitev, torej.

preberite več »


Novi televizorji na Samsung Forum 2020
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 20 urami in 4 minutami)

Prejšnji teden smo se udeležili Samsungovega dogodka, na katerem so predstavili novi nabor televizorjev.

preberite več »


Nemško sodišče ustavilo gradnjo Tesline tovarne
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 22 urami in 33 minutami)

Proizvajalec električnih avtomobilov je moral ustaviti priprave na gradnjo svoje prve evropske tovarne vozil in baterij.

preberite več »


Podjetja vse bolj uporabljajo hipercentre
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 14 urami in 33 minutami)

Večja skalabilnost in agresivna cenovna politika sta verjetno poglavitna razloga, da se vse več podjetij po svetu, še posebej pa v ZDA odloča za uporabo storitev v tako imenovanih hipercentrih (hyperscalers) za uporabo storitev v oblaku v primerjavi z manjšimi ponudniki storitev. Po ugotovitvah raziskave družbe IHS Markit se obenem trenutno hitreje povečuje uporaba storitev v javnem ter hibridnem oblaku, kjer...

preberite več »


3D tiskanje modelov, ki je končano v nekaj sekundah
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 15 urami in 33 minutami)

Raziskovalci iz švicarske univerze Ecole polytechnique fédérale v Lausanni (EPFL) so razvili inovativno metodo 3D tiska, ki lahko predmete ustvari v rekordnem času. Navdih za novo metodo tiska, ali bolje rečeno ustvarjanja fizičnih predmetov, so dobili pri medinskem postopku tomografija (CT, ang. computed tomography), kjer s pomočjo računalnika obdelajo veliko število rentgenskih posnetkov, slikanih...

preberite več »


Pro et contra - pametni ali neumni televizorji?
Monitor  - clanek - (pred 5 dnevi, 2 urama in 33 minutami)

Razmišljam o tem, ali res potrebujem nov televizor, glede na to, da mi ga bodo napolnili z vso mogočo »pametjo«, za katero sploh ne vem, ali jo potrebujem. Kakšno je vaše mnenje?

preberite več »


Švicarji popustili strahu in ustavili 5G
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 0 urami in 48 minutami)

Medtem ko je ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA) ta teden objavila čisto svež pregled vseh znanstvenih raziskav iz let 2008-2018, ki so preučevale vpliv elektromagnetnih valovanj na zdravje, in zaključila, da ni nobenih dokazov za škodljivost, so v Švici za nedoločen čas prekinili uvajanje tehnologije 5G.

preberite več »


FDA: 5G ali mobiteli ne povzročajo raka
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 2 urama in 33 minutami)

Ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA) je objavila poročilo o vplivu elektromagnetnih valovanj na zdravje, ki vključuje pregled vse objavljene znanstvene literature med leti 2008 in 2018. Temeljita analiza vseh dostopnih informacij je pokazala, da je bilo dosedanje stališče FDA utemeljeno. FDA je ugotovila, da ne obstajajo dokazi, da bi bila izpostavljenost elektromagnetnim valovanjem radijskega dela spektra...

preberite več »


Na Kitajskem znajo!
Monitor  - clanek - (pred 6 dnevi, 3 urami in 33 minutami)

Vajeni smo že, da so Xiaomijevi izdelki na sami meji tistega, ko bi lahko za sveto zatrdili, da podjetje z njimi dela izgubo. Torej so poceni, hkrati pa popolnoma spodobni. To velja tudi za najnovejšo športno uro Amazfit Stratos 3.

preberite več »


Računalniški kriminal je lani odnesel vsaj 3,5 milijard dolarjev
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 17 urami in 33 minutami)

Število prevar, izsiljevanj in drugih računalniško povezanih kaznivih dejanj se naprej strmo povečuje. Ameriški FBI, natančneje njegov oddelek za prijavo internetnega kriminala (IC3) je v letu 2019 prejel skoraj 470.000 prijav o incidentih, ki so oškodovance olajšali za vsaj 3,5 milijard dolarjev.

preberite več »


COBOL bo pomemben tudi v prihodnosti
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 21 urami in 33 minutami)

Kljub nenehnemu razvoju in napredku, stare tehnologije redko dokončno umrejo. Kdor misli, da v letu 2020 ni prostora za razpravljanje o programih napisanih v jeziku COBOL, se krepko moti. Nedavna raziskava, ki jo je objavilo podjetje Micro Focus, kaže pravzaprav skoraj nasprotno sliko, vlaganja v programe v COBOLu se celo povečujejo.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si