eNajdi.si     Bolha.com
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Pogojna samostojnost
Monitor  - clanek - (pred 1 dnevom, 13 urami in 40 minutami)

Avtomobilski asistenčni sistemi niso več novost, res pa je, da so na voljo v različnih stopnjah zmogljivosti in še vedno predvsem v nekoliko dražjih modelih. Nissan je letvico pravkar prestavil malce nižje, med avtomobile pod 30.000 evrov.

preberite več »


Iskanje nevarnih predmetov namesto z rentgenom kar z Wi-Fi
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 6 urami in 40 minutami)

Iskanje nevarnih predmetov in snovi se dandanes večinoma izvaja z ročnim pregledom ali rentgeni, zato se iščejo tudi enostavnejše in cenejše možnosti. Ena izmed njih je Wi-Fi, ki je dandanes prisoten že malodane v vseh javnih prostorih. Raziskovalci z Univerz Rutgers, Purdue in Binghamton so pokazali, kako je to mogoče izvesti tudi v praksi.

preberite več »


Je Apple preprečil igranje iger mimo App Stora?
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 14 urami in 40 minutami)

Japonska komisija za pošteno trgovino (Fair Trade Commission) preiskuje, ali je Apple morda nepošteno »pritisnil« na Yahoo Japan in dosegel, da je ta opustil pretočno igralno platformo. Prek nje so lahko uporabniki iPhonov igrali igre iz drugih portalov oz. na telefonu poganjali igre v formatu HTML5. In se seveda izognili nakupu le teh v App Storu, zaradi česar bi bil Apple ob običajno 30% provizijo.

preberite več »


Mobilni finančni svetovalec
Monitor  - clanek - (pred 2 dnevoma, 15 urami in 40 minutami)

Plačilni dan je iz meseca v mesec težje dočakati, bogata ponudba slovenskih trgovin je preveč mamljiva, da se ne bi (pre)večkrat uklonili in na široko odprli denarnice. Minus na računu se posledično veča. Če ste se v kratkem opisu prepoznali, je naslednjih pet aplikacij za telefone iPhone namenjenih prav vam.

preberite več »


Še tri Spectru podobne ranljivosti v Intelovih procesorjih
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 8 urami in 40 minutami)

Raziskovalci so na Usenet Security razkrili, da imajo Intelovi procesorji še tri ranljivosti, ki jih lahko uvrstimo v isti razred kot Spectre, ki je v začetku leta povzročil pravi vihar. Spectre (in Meltdown) sta omogočala nepooblaščen dostop do podatkov, ki so na voljo procesorju, nista pa prizadela varnega skladišča podatkov SGX (Secure Guard Extensions).

preberite več »


Klicanje prek Wifi
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 12 urami in 40 minutami)

Pri Telekomu so uporabnikom novejših Samsungovih telefonov omogočili glasovno klicanje (in pošiljanje SMSov) preko lokalne omrežne povezave Wifi.

preberite več »


Temna stran tehnologije veriženja blokov
Monitor  - clanek - (pred 4 dnevi, 20 urami in 40 minutami)

V času navdušenja nad tehnologijo veriženja blokov in kriptovalutami se le malokrat ustavimo pri slabih straneh te tehnologije, ki je za nekatere tudi smrtonosna.

preberite več »


Ameriško sodstvo po novem uporablja tudi Twitter
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 11 urami in 40 minutami)

Odvetniška pisarna, ki v ZDA zastopa svet Demokratske stranke (DNC - Democratic National Commitee), je ta mesec odprla poseben Twitter račun - le zato, da je lahko prek njega »vročila« tožbo vedno skrivnostni organizaciji Wikileaks.

preberite več »


Bralnik prstnih odtisov pod zaslonom
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 12 urami in 40 minutami)

Na letošnjem sejmu CES je bilo mogoče videti prve prototipe telefonov z vgrajenim Synapticsovim bralnikom prstnih odtisov, ki deluje skozi steklo in zaslon OLED – v praksi so to torej telefoni, ki imajo bralnik prstnih odtisov na sprednji strani in pri tem ne zasedajo nobenega dodatnega prostora.

preberite več »


Enkrat ni nobenkrat - vse o dvostopenjskem preverjanju
Monitor  - clanek - (pred 5 dnevi, 13 urami in 40 minutami)

Čedalje več storitev nam omogoča, da nastavimo dvostopenjsko preverjanje pristnosti ob prijavi. Za vstop ne zadostujeta več zgolj uporabniško ime in geslo, temveč moramo posredovati tudi enkratno geslo, ki ga ustvari pametni telefon ali namenska naprava. Tak način prijave precej omeji možnosti za vdor. Kako telefon ustvari veljavno enkratno geslo, če nima povezave z internetom?

preberite več »


SSD v obliki ravnila nudi 32 TB
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 17 urami in 40 minutami)

Velikost in poraba energije ključna dejavnika, ko govorimo o sodobnih strežnikih v strežniških farmah. Intel je zato razvil novo obliko hrambe podatkov v pomnilniških enotah SSD, ki predstavlja velik premik glede na današnje sisteme.

preberite več »


Srčnega spodbujevalnika ni težko pohekati
Monitor  - novica - (pred 8 dnevi, 10 urami in 40 minutami)

Moderni medicinski pripomočki so računalniki v malem, kar olajša njihovo nastavljanje in odčitavanje podatkov, a jih hkrati odpira številnim tveganjem, da hekerji izkoristijo luknje. Na konferenci Black Hat v Las Vegasu sta Billy Rios iz podjetja Whitescope in Jonathan Butts iz podjetja QED Secure Solutions pokazala, da so tudi najnovejši srčni spodbujevalniki ranljivi.

preberite več »


Novi Galaxy Watch in prvič tudi zvočnik - Galaxy Home
Monitor  - novica - (pred 8 dnevi, 16 urami in 40 minutami)

Samsung je vzporedno s predstavitvijo najzmogljivejšega telefona Galaxy Note9 prikazal tudi nove pametne ure Galaxy Watch, premiero pa je doživel tudi prvi pametni zvočnik Galaxy Home.

preberite več »


Lepljivi prsti - največji kripto vdori in afere
Monitor  - clanek - (pred 68 dnevi, 1 uro in 40 minutami)

Zagovorniki kriptovalut pogosto poudarjajo, da je ena izmed glavnih prednosti odsotnost centralne avtoritete, kar prinaša neizpodbojnost transakcij. Najočitneje to opazimo pri vdorih in krajah, ko lahko ves svet spremlja, kam so odpotovali denarci, a jih nihče ne more vzeti in vrniti. In doslej je bilo takih incidentov res veliko.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si