eNajdi.si     PRODAM.com     Bolha.com
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Apple iOS 13 je na voljo za prenos
Monitor  - novica - (pred 2 urama in 14 minutami)

Apple je tako kot napovedano ob predstavitvi telefonov iPhone 11 objavil dokončno različico operacijskega sistema iOS 13 (za telefone) in iPadOS 13 (za tablice). Obenem so objavili tudi novo različico operacijskega sistema Watch OS 6 za pametne ure.

preberite več »


Microsoft podpira ukinitev prepovedi poslovanja z družbo Huawei
Monitor  - novica - (pred 21 urami in 14 minutami)

Brad Smith, aktualni predsednik družbe Microsoft je v nedavnem intervjuju za BBC javno pozval ameriško administracijo, da ukine prepoved poslovanja s kitajsko korporacijo Huawei. Prepričan je, da sodelovanje med družbama Microsoft in Huawei ne predstavlja nevarnost za ZDA, kar je bil glavni argument ob vzpostavitvi sankcij v začetku letošnjega leta.

preberite več »


HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 2 urama in 14 minutami)

HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

preberite več »


IBM predstavlja svoj največji kvantni računalnik
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 5 urami in 14 minutami)

IBM je sporočil, da bo vsak hip nared njegov 53-kubitni kvantni računalnik, ki bo najzmogljivejši IBM-ov doslej. Postavili ga bodo v Quantum Computation Centru v New Yorku, kjer že stoji pet 20-kubitnih računalnikov, kmalu pa jih bo 14. Novi kvantni računalnik pa ne bo le večji, temveč prinaša vrsto novih tehnologij, ki omogočajo večjo zanesljivost in uporabo v oblaku.

preberite več »


Oracle Autonomous Linux
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 14 minutami)

Oracle je v okviru svoje vsakoletne razvojne konference OpenWorld Razkril kopico novosti, s katerimi nakazuje, da želijo v bližnji prihodnosti resneje konkurirati bolj zvenečim ponudnikom storitev in rešitev v oblaku.

preberite več »


Firefox bo izhajal na štiri tedne
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 5 urami in 14 minutami)

Že mnogo je minilo od časov, ko so verzije programske opreme izhajale redko in ko je preskok glavne številke pomenil korenito spremembo. Brskalniki so ekstremen primer, saj tale tekst nastaja v Firefoxu 69. V prihodnje pa bo šlo še hitreje, saj je Mozilla sporočila, da bodo prešli na štiritedenski ciklus.

preberite več »


Oblak je vsaj tako varen, kot strežniki v podjetju
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 21 urami in 14 minutami)

Podjetja so prihod storitev v oblaku tradicionalno doslej spremljala z dobršno mero nezaupljivosti, predvsem zaradi vprašanj povezanih z varnostjo. Toda storitve v oblaku so v zadnjih letih po tej plati dozorele in večina vodij za informacijsko varnost v podjetjih danes meni, da je oblak vsaj tako varen, če ne celo bolj, kot upravljano informacijsko okolje v podatkovnih centrih...

preberite več »


Pripravite se na umetno inteligenco na delovnem mestu
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 2 urama in 14 minutami)

Raziskovalna družba Gartner je v okviru konference Digital Workplace Summit v Londonu spregovorila o prihajajočemu naglemu vstopanju rešitev na temelju umetne inteligence v poslovno okolje, še posebej na delovna mesta v pisarnah. Po ocenah, naj bi tehnologija umetne inteligence, zlasti v obliki pametnih digitalnih pomočnikov postala uveljavljen vsakdanji pripomoček že do leta...

preberite več »


Microsoft pripravlja Teams za Linux
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 21 urami in 14 minutami)

Microsoft je potrdil govorice, da pripravlja odjemalca za priljubljeno orodje za skupinsko delo Teams tudi za operacijski sistem Linux. Teams, ki bo med drugim v prihodnje nadomestil v poslovnem okolju zelo razširjeni Skype for Business, je danes sicer na voljo na skoraj vseh ostalih priljubljenih platformah: Windows, macOS, iOS in Android.

preberite več »


Google bo v svojem spletnem iskalniku favoriziral originalne medijske vsebine
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 23 urami in 49 minutami)

Spletni velikan je napovedal spremembe algoritmov.

preberite več »


IBM minframe z15 za dobo kontejnerjev in hibridnih oblakov
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 2 urama in 14 minutami)

Beseda mainframe marsikoga spominja na računalniško tehnologijo prejšnjega tisočletja, toda nasledniki računalnikov mainframe so še vedno zelo zaželeni v določenih poslovnih okoljih, čeprav v drugačni vlogi, kot bi si morda prestavljali. Prav zaradi tega IBM, kot glavni ponudnik na tem področju, še vedno razvija tovrstne super računalnike, pravkar pa so predstavili novo genera...

preberite več »


Finančni gigant JPMorgan ni pripravljen na prehod na Python 3
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 16 urami in 14 minutami)

Python je eden izmed najpopularnejših programskih jezikov, že leta 2006 se je začelo delo na različici 3.0. Marsikje pa ostaja v uporabi še koda, napisana v različici 2.0, tudi pri finančnem gigantu, banki JPMorgan.

preberite več »


Google bo v Franciji plačal kazen
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 23 urami in 44 minutami)

Ameriški spletni gigant bo francoski državi plačal kazen v višini milijarde evrov zaradi izogibanja davkov.

preberite več »


Na Google Maps našli voznika, pogrešanega 22 let
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 23 urami in 44 minutami)

Leta 1997 je v Floridi na poti iz nekega nočnega kluba izginil 40 letni moški. Policija je takrat sprožila preiskavo, a neuspešno.

preberite več »


Huaweijevi prenosniki z Linuxom
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 0 urami in 14 minutami)

Huawei je na domačem (kitajskem) trgu začel ponujati prenosnike, na katerih je nameščen Deepin Linux. Gre za kitajsko distribucijo, zasnovano na Debianu. Sistem uporablja lastni vmesnik DDE (Deepin Desktop Environment), ki uporablja knjižnice Qt, enako kot priljubljeno namizje KDE.

preberite več »


Huawei zahodu ponuja tehnologijo 5G
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 18 urami in 14 minutami)

Direktor Huaweija, Ren Zhengfei, je predlagal prodajo njihove tehnologije 5G kakemu zahodnemu podjetju. S tem bi Američanom dokazali, da je njihova tehnologija 5G varna in da se je ne izkorišča za vohunjenje s strani kitajske države. Pri tem bi potencialnemu kupcu ponudili dostop do obstoječih patentov, licenc, programske opreme, tehničnih načrtov in vsega inženirskega znanja, ...

preberite več »


AMD pripravlja programsko opremo za boljše varčevanje procesorjev
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 19 urami in 49 minutami)

AMD je na področju namiznih procesorjev v zadnjem letu občutno prehitel Intel, tako po številu prodanih procesorjev kot po prihodkih (julija so prodali trikrat toliko procesorjev kot Intel). Odlično se prodajajo tudi novi procesorji iz serije Ryzen 3000, predvsem modela Ryzen 7 3700X in nekoliko cenejši Ryzen 5 3600. Oba smo sicer preizkusili tudi v aktualni številki revije, drugi model si je pri tem prislužil...

preberite več »


Pro et contra - GDPR, da ali ne?
Monitor  - clanek - (pred 11 dnevi, 4 urami in 14 minutami)

Kakšno je vaše mnenje o uredbi o varstvu podatkov, ki je stopila v veljavo v letu 2018?

preberite več »

Copyright   www.informacije.si