eNajdi.si     Bolha.com
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Brskalnik Opera vsebuje denarnico za kriptovalute
Monitor  - novica - (pred 5 urami in 15 minutami)

Najnovejša različica spletnega brskalnika Opera za operacijski sistem Android je dobila zanimivo novost – denarnico za hrambo in uporabo kriptovalut. Specifično denarnica za zdaj lahko sprejema kriptovalute temelječe na standardu Ethereum.

preberite več »


Spremenimo karkoli v Oknih
Monitor  - clanek - (pred 1 dnevom, 5 urami in 15 minutami)

Okenski operacijski sistemi in njihove privzete nastavitve so prilagojeni tako, da ustrezajo kar najširšemu krogu uporabnikov. Mi pa smo pripravili vrsto nasvetov, kako si jih ukrojiti po svojem okusu in dodatno optimizirati z rabo »nedotakljivega« registra.

preberite več »


Nvidia Jetson - možgani za bodoče robote
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 16 urami in 15 minutami)

Nvidia je naredil pomemben korak v razvoju sestavnih delov za prihajajoči rod pametnih robotov. Računalniški modul Jetson AGX Xavier je komplet procesnih enot, ki omogoča upravljanje večine funkcij robotov, vključno s procesiranjem algoritmov umetne inteligence. Brez zadržkov lahko trdimo, da gre za možgane tipičnega robota, ki ga bomo srečali v prihodnosti.

preberite več »


MongoDB tudi za poslovno poročanje
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 22 urami in 15 minutami)

MongoDB sodi med najbolj priljubljene nerelacijske (NoSQL) podatkovne baze, vendar podjetje ponuja še precej več, kot zgolj kot samo bazo. Zanimiva novost je orodje MongoDB Charts, ki ponuja grafično vizualizacijo in analizo podatkov v realnem času, med drugim tudi iz podatkovnih virov, ki so bili doslej težavni za upodobitev v realnem času.

preberite več »


UNIVAC - Težko življenje enega prvih ameriških računalnikov
Monitor  - clanek - (pred 2 dnevoma, 5 urami in 15 minutami)

Prvim podjetjem, ki so se ukvarjala z računalniki, ni bilo lahko. Stroji, ki so lahko hranili in obdelovali podatke v elektronski obliki, niso bili tako vsenavzoči kot danes. Tisti, ki ga je želel imeti, ga je moral praktično izdelati sam (ali pa zanj odšteti dober milijon dolarjev).

preberite več »


Jabolčne bližnjice
Monitor  - clanek - (pred 3 dnevi, 5 urami in 15 minutami)

Ljudje smo zanimiva bitja, vedno iščemo bližnjice. Življenje danes poteka (pre)hitro, zato si želimo s številnimi prijemi prihraniti nekaj dragocenih sekund, minut ali celo ur. Čeprav nam je Apple s telefonom iPhone položil v naročje pripomoček, ki nam prihrani zelo veliko časa, še vedno stremimo k dodatnemu prihranku.

preberite več »


Vremenske aplikacije v resnici preprodajajo lokacijske podatke
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 19 urami in 15 minutami)

Leta 2016 je IBM kupil The Weather Channel, predvsem v ZDA zelo priljubljen vremenski kanal, ki ima tudi zelo priljubljeno vremensko aplikacijo. Zakaj??

preberite več »


87% podjetij slabo obvladuje poslovno analitiko
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 22 urami in 15 minutami)

Podjetje Gartner je opravilo raziskavo o zrelosti uporabe strategij in orodij za poslovno analitiko, ki je nakazuje vse prej kot rožnato stanje v podjetjih. Po navedbah raziskovalcev ima kar 87% podjetij zelo nizko stopnjo zrelosti pri uporabi orodij s področja poslovne inteligence in analitike.

preberite več »


Google ustavil podporo četrtemu Androidu
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 18 urami in 45 minutami)

Google je opozoril razvijalce, da pri razvoju storitev Play opušča podporo Androidu 4.0, bolj znanem pod imenom Ice Cream Sandwich.

preberite več »


Apple s pripomočkom za spanje
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 19 urami in 15 minutami)

Apple je pričel prodajati tipalo, ki sledi uporabnikovim spalnim navadam.

preberite več »


AlphaZero blesti v šahu, šogiju in goju
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 1 uro in 15 minutami)

Začelo se je z AlphaGojem, ki je pred dvema letoma in pol premagal aktualnega prvaka v antični kitajski igri go. AlphaGo je bil izdelek podjetja DeepMind, ki je danes že Googlova podružnica. Go velja za bistveno zahtevnejšo igro od šaha, kjer je človek primat izgubil že pred dvajsetimi leti, ko je Deep Blue premagal Garryja Kasparova. Ker imamo danes že v mobilnih telefonih več računske moči, kot jo je imel Deep...

preberite več »


Samsung Galaxy S10 morda res z "luknjo". Ali dvema.
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 6 urami in 15 minutami)

Pisali smo že o tem, da Samsung ne verjame v zareze, ki so danes tako priljubljene v veliki večini telefonov, in da razmišlja o alternativnih rešitvah. Seveda takšnih, ki bi sprednjo površino telefona v kar največji meri posvetili ekskluzivno zaslonu. Če je verjeti Evanu Blassu, ki je podatke pridobil iz ugibanj proizvajalcev dodatkov ohišij za telefone, naj bi imela t.i.

preberite več »


Fluoridne baterije korak bliže
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 13 urami in 15 minutami)

O prebojih na področju baterij često beremo, precej manj pogosto pa jih občutimo tudi v vsakdanjem življenju. To pot o pomembnem dosežku poročajo iz Honde, kjer so v sodelovanju s Caltechom in NASO uspeli izdelati fluoridne baterije, ki delujejo blizu sobne temperature.

preberite več »


Divji glodavci
Monitor  - clanek - (pred 7 dnevi, 6 urami in 15 minutami)

Gaming oziroma igranje računalniških iger je priljubljeno kot še nikoli. Na voljo je vedno več različnih dodatkov, po samem računalniku pa bo najpomembnejši nakup zmogljiva miška.

preberite več »


HoT je vedno fer operater
Monitor  - novica - (pred 11 dnevi, 21 urami in 15 minutami)

HoT drži obljubo, da ne bo dražil tarif in da uporabnikov ne bo obremenjeval s skritimi stroški. Do 31. decembra 2018 pa ponuja gratis prenos številke oziroma povrne tudi stroške prenosa številke.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si