eNajdi.si     Mali oglasi
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Venezuela izdala kriptovaluto petro
Monitor  - novica - (pred 14 urami in 52 minutami)

Obubožana Venezuela je uresničila napovedi s konca minulega leta in izdala svojo kriptovaluto petro. Da bi se izvlekli iz primeža inflacije, ekonomske krize in gospodarskih sankcij pripravljajo petro z emisijo 100 milijonov enot, ki so po uradnem tečaju vredne šest milijard dolarjev. Ta teden je stekla predprodaja, ki pa so jo zaznamovale težave, nedorečenosti in improvizacija.

preberite več »


Največji SSD – 30 terabajtov!
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 2 urama in 52 minutami)

Kakorkoli že, model PM1643, ki je standardne 2,5-palčne velikosti, zmore hraniti kar 30,72 TB podatkov, ki so sestavljeni v 16 površin 512 Gb V-NAND s po tremi biti na celico. Disk ima vgrajenega tudi kar 40 GB pomnilnika DDR4, v desetih »paketih« po 4 GB.

preberite več »


Test telefona Xiaomi Mi A1
Monitor  - clanek - (pred 1 dnevom, 3 urami in 52 minutami)

Fragmentacija operacijskega sistema Android je pričakovana težava poslovnega modela, ki se ga gre Google. Ta namreč Android brezplačno daje izdelovalcem telefonov, ti pa potem čezenj lepijo svoje preobleke, ki z redkimi pozitivnimi dodatki vedno vsaj malo skazijo uporabniško izkušnjo. Predvsem pa izdelovalci potem hitro pozabijo na posodobitve, ki jih Google drugače redno objavlja.

preberite več »


Samsung ima težave z nadgradnjo na Android 8 (Oreo)
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 0 urami in 52 minutami)

Vendar se je, kot kaže, zalomilo, saj so nekateri uporabniki na tržiščih, kjer so sprožili nadgrajevanje, poročali o nenadnih ponovnih zagonih nadgrajenih telefonov. Samsung je zato nadgrajevanje prekinil.

preberite več »


Pod mizo, na mizi in v žepu (kaj uporabljamo člani uredništva)
Monitor  - clanek - (pred 2 dnevoma, 3 urami in 52 minutami)

Tokratna zbirka dvanajstih zapisov dvanajstih članov uredništva kaže, da smo se po začetnem navdušenju nad računalniki in nato tablicami in telefoni vsi po vrsti »specializirali« za lastna navdušenja. Nekateri po službeni dolžnosti, drugim interese usmerja prosti čas, tretjim radovednost in raziskovanje še neraziskanih področij. Videli boste, da so med nami klasični »pecejevci« in...

preberite več »


V ARMove procesorje prihaja umetna inteligenca
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 4 urami in 52 minutami)

V prihajajočih ARMovih procesorjih bo dodatno poskrbljeno za strojno učenje in nevronske mreže, sporočajo iz podjetja. V okviru projekta Trillium bodo razvili specializirano strojno opremo, ki bo pohitrila procesorje pri izvajanju teh nalog.

preberite več »


Zaslon iz ogljika
Monitor  - clanek - (pred 3 dnevi, 7 urami in 52 minutami)

Moderni pametni telefoni imajo večinoma steklene zaslone, ker je Steve Jobs leta 2007 svoje inženirje nadrl, ker je imel njegov prototip iPhona popraskan zaslon. Odločil se je, da bodo imeli iPhoni steklene zaslone, zato razvijalcem ni preostalo drugega, kakor da poiščejo partnerje in ustvarijo proti praskam odporno (torej: trdo) steklo. Deset let zatem so zasloni še vedno na vrhu stekleni, internet pa poln...

preberite več »


Sezona govoric o novem Androidu se začenja
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 22 urami in 37 minutami)

Zaenkrat je v resnici jasno le to, da se bo v razvojni fazi imenoval Android P, kaj točno bo ta P pomenil, pa verjetno ne bo znano še kar nekaj časa. Nekateri sicer špekulirajo, da naj bi to pomenilo Pistachio Ice Cream, vendar se je dovolj spomniti igric, ki so se jih z imeni šli pri starejših Androidih, pa bo jasno, da temu ni nujno tako. Android KitKat (4.

preberite več »


Od govorca do bralca
Monitor  - clanek - (pred 3 dnevi, 23 urami in 22 minutami)

Podobno, kot so strojni prevajalniki v zadnjih letih naredili velikanski napredek, so tudi računalniški sintetizatorji glasu že zelo dobri. Pred petimi leti smo računalniško sintetizirano slovenščino sicer razumeli, a bi bilo poslušanje daljših odlomkov mučno. Današnji sintetizatorji pa so že toliko prijaznejši do ušes, da je tudi poslušanje daljših odlomkov znosno.

preberite več »


Polovica vodij IT načrtuje uporabo umetne inteligence
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 17 urami in 52 minutami)

Gartner pri tem opozarja, da je treba algoritme umetne inteligence vpeljevati premišljeno in ne zaletavo. Svetujejo, da naj bodo prvi projekti manjšega obsega, da se lahko poslovno okolje privadi na njih in iz njih dobi največjo korist. Kar se tega tile svetujejo tudi, naj bodo algoritmi usmerjeni v pomoč zaposlenim in njihovemu delu, ne pa metoda njihove zamenjave.

preberite več »


Konsolidacija trga tehnologij za podatkovne baze je neizbežna
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 18 urami in 52 minutami)

Sodeč po družbi Gartner je bil trg podatkovnih v lanskem letu vreden 36,4 milijard dolarjev, kar 8,6% več kot v letu pred tem. Le redki segmenti poslovne programske opreme se lahko pohvalijo s tolikšno rastjo. Ta hip je na trgu skoraj 300 izdelkov, ki omogočajo strežbo in upravljanje baz podatkov. Strokovnjaki pa so mnenja, da se to področje hitro spreminja, kar bo neizbežno pripeljalo do konsolidacije, torej...

preberite več »


Google otežuje (pre)lahek dostop do spletnih slik
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 23 urami in 52 minutami)

Google je nenapovedano spremenil način, kako lahko uporabniki dostopajo do zadetkov pri iskanju spletnih slik. Dosedanjo tipko, s katero si je lahko uporabnik ogledal original najdene slike, so namreč odstranili in tako uporabnike prisilili, da najprej odjadrajo na spletno stran, na kateri je slika v originalu objavljena.

preberite več »


Intel zaradi Meltdowna in Spectra zadelo več kot 30 tožb
Monitor  - novica - (pred 5 dnevi, 7 urami in 52 minutami)

Intel si je zaradi ranljivosti Spectre in Meltdown, ki sta v začetku leta poskrbeli za pravi škandal, nakopal veliko tožb. Do sredine februarja je bilo proti podjetju samo v ZDA vloženih že 32 skupinskih tožb, razkrivajo v rednem poročilu.

preberite več »


Uporaba IT v malih podjetjih narašča
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 5 urami in 52 minutami)

Levji delež rasti bodo letos prispevala podjetja velikost od 100-500 zaposlenih. Za njimi se umeščajo podjetja do 100 zaposlenih, šele na koncu po rasti pa srečamo podjetja med 500 in 1000 zaposlenimi.

preberite več »


MongoDB 4.0 bo podpiral transakcije z več dokumenti
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 11 urami in 52 minutami)

Priljubljena odprtokodna podatkovna baza MongoDB, kot ena najbolj znanih ne-relacijskih, NoSQL rešitev, dobiva v naslednji večji različici pomembno novost, ki so jo pogrešali številni uporabniki vajeni relacijskih baz. MongoDB namreč doslej ni podpiral transakcij skladnih s principi ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability), kar je nekako standard v svetu (relacijskih) podatkovnih baz.

preberite več »


Široka obzorja - test monitorjev 4K
Monitor  - clanek - (pred 57 dnevi, 12 urami in 52 minutami)

Škoda, saj pri delu z računalnikom pravzaprav ves čas strmimo v – monitor. Dober in dovolj velik monitor pomeni manj preklapljanja med številnimi okni, lažje urejanje dolgih vrstic in številnih stolpcev v tabelah, pa tudi več zavihkov v spletnem brskalniku. Ali pa več sledi v programu za montažo videa in večji ter boljši pogled na grafiko, ki jo pripravljamo, ali fotografijo, ki jo urejamo.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si