eNajdi.si     Mali oglasi
Povezave Novice24 Vreme TV spored
 
Kliknite za iskalnik Najdi.si   
Kliknite za iskalnik Google.si - iskanje na desni pa vam bo vrnilo kar 100 zadetkov   
Kliknite za iskalnik krajev in naslovov   
 
 
Kategorije
Iskanje
Oglaševanje

Novice


Monitor - novice


Starbucks v Buenos Airesu stranke prisilil v rudarjenje kriptovalut
Monitor  - novica - (pred 22 urami in 28 minutami)

V eni izmed Starbucksovih poslovalnic v Buenos Airesu so obiskovalci, ki so se povezali v tradicionalno odprt in brezplačen Wi-Fi, na svojih računalnikih nevede rudarili kriptovalute. Rudarjenje bitcoinov je seveda že zdavnaj prezahtevno za osebne računalnike, zato je program rudaril monero. V Starbucksu so problem potrdili in zagotovili, da so takoj ukrepali in da se isti incident ni zgodil v nobeni drugi...

preberite več »


Pametne brezžične slušalke
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 2 urama in 13 minutami)

Nasičen trg pametnih slušalk bo kmalu bogatejši za model, ki sta ga skupaj zasnovala Bragi in Audio Analytics. Slednji bo proizvajalcu pomagal, da bodo slušalke Dash Pro zaznale druge zvoke v okolici in se jim prilagodile. Praktična primera uporabe sta utišanje glasbe ob pogovoru s prijateljem in prepuščanje zunanjega zvoka sirene iz bližajočega reševalnega vozila.

preberite več »


TLS ranljiv kakor pred 19 let
Monitor  - novica - (pred 1 dnevom, 2 urama in 28 minutami)

Številne priljubljene spletne strani, ki uporabljajo TLS in šifriranje RSA, so ranljive zaradi luknje, ki je na las podobna pred 19 leti odkriti ranljivosti v tedanjem SSL. Zaradi sporočil o napakah strežnika, ki razkrivajo več, kot bi smela, lahko napadalec analizira šifrirano komunikacijo in jo tudi brez poznavanja zasebnega ključa razvozla.

preberite več »


Prihaja telefon z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom
Monitor  - novica - (pred 2 dnevoma, 2 urama in 28 minutami)

Vedeli smo, da se bo prej ali slej zgodilo, ob poplavi pametnih telefonov (skoraj) brez roba, je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj se bo pojavil prvi, ki bo bralnik prstnih odtisov postavil izza zaslona. Uspelo je podjetju Synaptics, ki že sodeluje z enim od petih največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. O kom teče beseda, niso želeli povedati, razkrili pa so, da bo prva tovrstna naprava uradno...

preberite več »


Varen spomin - primerjalni test foto knjig
Monitor  - clanek - (pred 2 dnevoma, 3 urami in 28 minutami)

Ne bomo se ukvarjali z vsemi možnostmi, tokrat bomo vzeli pod drobnogled foto knjige. Slednje so z nami že lep čas in so prinesle dobrodošlo spremembo v načinu razmišljanja in postavljanja foto albumov, saj za razliko od klasično izdelanih posnetkov omogočajo veliko večjo svobodo pri postavitvi in tudi izbiri velikosti posnetkov na posameznih straneh.

preberite več »


1500 evrov kazni za spletno stran, ki ne zna slovensko!
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 2 urama in 28 minutami)

Med prvimi kršitelji sta znana slovenska fotografa (eden izmed njiju je Matjaž Tančič ), ki delujeta predvsem v tujini. Inšpektorji so jima s sklicevanjem na 23. člen zakona o javni rabi slovenščine, ki pravi, da mora biti spletno predstavljanje in oglaševanje slovenskih pravnih oseb in fizičnih oseb z registrirano dejavnostjo v slovenščini, zagrozili s 1500 evrov kazni.

preberite več »


HP-jevi prenosniki s skritim beleženjem tipk
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 3 urami in 28 minutami)

Michael Myng je program za beleženje odkril po naključju, ko je preverjal gonilnik tipkovnice SynTP.sys, da bi pridobil nadzor nad njeno osvetlitvijo. Na srečo je "keylogger" privzeto onemogočen, skrbi pa dejstvo, da ga omogoči preprost vnos v registru, kar je voda na mlin spletnim nepridipravom vseh vrst. Program za beleženje uporabnikovega tipkanja na tipkovnico je skrit v več kot štiristošestdesetih HPjevih...

preberite več »


Bitcoin kot resna dobrina
Monitor  - novica - (pred 3 dnevi, 23 urami in 28 minutami)

Trgovanje z bitcoini v obliki terminskih pogodb je za kriptovaluto velika stvar. Na eni strani služi vlagateljem, ki ne potrebujejo več digitalne denarnice in lahko poslej stavijo tudi na padec bitcoina, ne da bi ga sploh imeli, na drugi celotnemu finančnemu trgu, ki si želi večje stabilnosti in predvidljivosti. Čeprav denarno enoto v bližnji prihodnosti čakajo večje prelomnice, med drugim se 18.

preberite več »


Varni Chrome z izoliranimi spletnimi stranmi
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 1 uro in 28 minutami)

Osrednja pridobitev Googlovega spletnega brskalnika Chrome, ki s posodobitvijo prihaja do triinšestdesete večje različice, je funkcionalnost z imenom Site Isolation. Gre za osamitev posameznega obiskanega spletišča znotraj samostojnega procesa, ločenega od ostalih odprtih strani. Pristop poveča varnost pri delu, a hkrati zasede, do dvajset odstotkov več pomnilnika.

preberite več »


Pomočnica Amazon Alexa za poslovno rabo
Monitor  - novica - (pred 4 dnevi, 6 urami in 28 minutami)

Nova različica priljubljene pomočnice, ki jo srečamo v pametnih zvočnikih Echo ter vse večjem številu drugih naprav, želi v poslovnem okolju avtomatizirati pogoste in ponavljajoče naloge, kot so preverjanje prostih terminov v koledarjih, rezervacija prostorov za sestanke, organizacija videokonferenc in podobno. Vse z glasovnimi ukazi prek pametnih zvočnikov Amazon Echo.

preberite več »


Applovi telefoni v letu 2018
Monitor  - novica - (pred 6 dnevi, 6 urami in 28 minutami)

Medtem, ko je Apple s telefonom iPhone X, pa tudi modeloma iPhone 8 in 8 Plus zopet požel velik interes kupcev, se razvojni oddelek že intenzivno ukvarja z modelsko paleto za leto 2018. Po najnovejših zapisih analitika Ming-Chi Kuo, ki je v zadnjih letih vselej pravilno napovedoval prihajajoče modele, Apple za naslednje leto načrtuje tri novosti.

preberite več »


Luknja v TeamViewerju omogoča oddaljen prevzem nadzora
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 2 urama in 28 minutami)

Ranljivost je mogoče izkoristiti na obeh straneh, tako na strežniški (računalnik, prek katerega krmilimo oddaljeni računalnik) kakor odjemalski (računalnik, ki se postavlja na ogled). Na strežniku je bilo mogoče zaradi ranljivosti aktivirati funkcijo Zamenjaj strani (Switch Sides), kar omogoča spremembo vlog. Na odjemalski strani pa je odjemalec lahko prevzel nadzor nad miško in tipkovnico strežnika ne glede na...

preberite več »


IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco
Monitor  - novica - (pred 7 dnevi, 6 urami in 28 minutami)

Spomnimo se, procesorji POWER obstajajo že skoraj tri desetletja, v preteklosti pa so poganjali poslovne informacijske sisteme srednjega in visokega razreda, kot so bili RS/6000, AS/400, pSeries, iSeries in Power Systems.

preberite več »


Qualcomm Snapdragon 845 – novi procesorski kralj v telefonih
Monitor  - novica - (pred 8 dnevi, 6 urami in 28 minutami)

Snapdragon 845 je sicer narejen v 10-nm arhitekturi, tako kot dosedanji model 835, a prinaša večjo zmogljivost kot predhodnik. V praksi naj bi to pomenilo od 25 do 30% večjo zmogljivost. Qualcomm poudarja predvsem dve področji izboljšav. Novi procesor bo denimo podpiral snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K s tehnologijo HDR, precej boljši kot predhodniki pa bo pri uporabi strojnega učenja (AI) na lokalni...

preberite več »


eProstor bo digitaliziral birokracijo v zvezi z nepremičninami
Monitor  - novica - (pred 8 dnevi, 7 urami in 28 minutami)

Po besedah ministrice za okolje in prostor Irene Majcen je glavni cilj, da bi omogočili popolno brezpapirno poslovanje, pri tem pa odpravili administrativne ovire, pohitrili postopke in zagotovili enostavno dostopne in kakovostne uradne podatke o nepremičninah, prostoru in gradnjah.

preberite več »


Bližata se prelomnici za bitcoin
Monitor  - novica - (pred 8 dnevi, 17 urami in 28 minutami)

Vrednost bitcoina še vedno dirja kvišku, zato so čedalje pogostejša vprašanja, kje je zgornja meja. Medtem pa se vsi oziramo proti 10. decembru in 18. decembru, ko se bo začelo trgovati tudi s terminskimi pogodbami za bitcoin. V nedeljo se bo začelo trgovati s terminskimi pogodbami na borzi CBOE v Chicagu, 18. decembra pa še na borzi CME. Ob tej najavi je cena bitcoina hitro zrasla.

preberite več »

Copyright   www.informacije.si